Home Izdvojeno Vozilo DVD-a Velika Gorica iz 1930. krasit će Muzej hrvatskog vatrogastva

Vozilo DVD-a Velika Gorica iz 1930. krasit će Muzej hrvatskog vatrogastva

PODIJELITE

DVD Velika Gorica sutra će jedan važan dio svoje opreme, vozilo s ljestvama koje datira iz 1930. godine, poslati u Varaždin. Tamo će ono postati dio postava Muzeja hrvatskog vatrogastva. Velika je ovo stvar za DVD Velika Gorica, ali i cjelokupno velikogoričko vatrogastvo jer će posjetitelji Muzeja u Varaždinu sada imati priliku više naučiti o toj djelatnosti na našim područjima.

Sven Fabijančić, predsjednik DVD-a Velika Gorica objasnio nam je da su samo dva ovakva vozila u cijeloj Hrvatskoj – jedno spada pod DVD Osijek, a drugom je vlasnik DVD Velika Gorica.

Ispred naših prostorija je ovo vozilo parkirano već godinama i pokriveno ceradom jer nije imalo adekvatni smještaj. No ove godine smo u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom i Muzejom vatrogastva u Varaždinu dogovorili da naše vozilo iz 1930. damo na korištenje Muzeju.”, govori nam Fabijančić.

Ovo vozilo će u Muzeju biti izloženo uz priču i informacije, no ostat će u vlasništvu DVD-a Velika Gorica. Na ovaj način će posjetitelji moći saznati više o vatrogastvu u Turopolju i Velikoj Gorici, ali i kako je posjedovanje ovakvog dijela opreme 1930. godine bila vrlo važna stvar te jedan od dokaza dobrog djelovanja goričkih vatrogasaca. “DVD Velika Gorica ove godine slavi 145. godina djelovanja i vrlo mi je drago da smo uspjeli dogovoriti da se ove stare ljestve zbrinu baš na ovakvu obljetnicu.“, zaključuje.