Home Crna Kronika Vozači oprez! Akcija kontrole alkohola

Vozači oprez! Akcija kontrole alkohola

PODIJELITE

Tijekom vikenda na cijelom području Policijske uprave zagrebačke prometna policija provodit će akciju provjere alkoholiziranosti vozača. Akcija je počela sinoć, a nastavit će se u petak navečer i trajati do ponedjeljka ujutro.

Kako je ove godine Martinje palo u srijedu, iz policije očekuju da će se krštenja mladog vina u najvećem broju odvijati u subotu i nedjelju. Kako ona ne mogu proći bez degustacije vina te kako bi spriječili vozače da nakon toga sjednu za upravljač vozila, policija je odlučila provesti ovu akciju.

Tijekom jučerašnjeg dana velikogorička policija uhvatila je šestoricu vozača u alkoholiziranom stanju. Neslavnog rekordera prometna policija je zaustavila u Veleševcu, a tom prilikom izmjerena mu je količina od 1,90 promila alkohola u krvi te je prepraćen na triježnjenje.

Osim toga, policija je zaustavila 23 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, a zabilježeno je i osam prekoračenja dozvoljene brzine, dva razgovora na mobitel tijekom vožnje, jedan prolazak kroz crveno svjetlo i jedno upravljanje vozilom pod zabranom.