Home Izdvojeno Vojnici i helikopter spremni: Doznajte kada vodni val stiže na velikogoričko područje!

Vojnici i helikopter spremni: Doznajte kada vodni val stiže na velikogoričko područje!

PODIJELITE

Iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske ističu kako je u pripravnosti oko 200 pripadnika “Namjenski organizirane snage RH” u vojarni „Predrag Matanović“ u Petrinji i 300 na Plesu te jedan helikopter u Lučkom. Također, na matičnim lokacijama u vojarnama na području RH u pasivnoj pripravnosti je oko 600 pripadnika “Namjenski organizirane snage RH”.

– Vojska i vatrogasci i dalje dežuraju u Čičkoj Poljani, a organizirana je i opskrba hranom i pitkom vodom za poplavom ugrožene kuće i domaćinstva koja nemaju mogućnost komunikacije – kažu u MORH-u.

Oko 16 sati u Hrvatsku iz Slovenije stiže novi vodni val Save. Vrhunac se na velikogoričkom području očekuje se tek sutra u kasnim jutarnjim satima.

– Vodni val na velikogoričkom području očekujemo sutra između 10 i 12 sati. Očekujemo jedan kontinuirani val te da će sve proći kako treba – kaže Kruno Plentašić iz Hrvatskih voda, rukovoditelj branjenog područja Velike Gorice.

Plentašić ističe kako će Odra rasti sve dok se Kupa i Sava ne spuste na razinu prošlogodišnjeg maksimuma na Crncu od 752cm. Na tom je vodomjeru u 16 sati izmjeren 771 cm, a što znači da će na poplavljenom području biti kritično još nekoliko dana. Osobito u općinama Orle i Rugvica te u naselju Čička Poljana.