Home Izdvojeno Vladajuću koaliciju u Gradskom vijeću činit će šest stranaka 

Vladajuću koaliciju u Gradskom vijeću činit će šest stranaka 

PODIJELITE

Koalicija HDZ-HSLS-HSU-SK potpisala je danas sporazum o suradnji s koalicijom HČSP-HSP i Milan Bandić 365-Strankom rada i solidarnosti. Tako će od ponedjeljka, za kada je najavljena konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, Velikom Goricom vladati nova šestorka koja će imati 19 od ukupno 31 vijećnika. Predsjednik Vijeća bit će Neven Karas, donedavni kandidat Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnika Velike Gorice. Zamjenici će doći iz redova HDZ-a i oporbe.

Prilikom potpisivanja sporazuma o suradnji u naredne četiri godine, predsjednik velikogoričkog HDZ-a, Krešimir Ačkar, izrazio je zadovoljstvo zbog bogate i kvalitetne koalicije koja nudi prosperitet i bolju budućnost Velikoj Gorici. – Koalicija pokriva sve segmente društva koji se nalaze u našem gradu, čak i ideološki se pokrivaju. Svaki građanin Velike Gorice može se pronaći u ovoj koaliciji – rekao je Ačkar.Zvonko Kunić, predsjednik velikogoričkog ogranka Stranke rada i solidarnosti zadovoljan je što će njihov donedavni kandidat za gradonačelnika predvoditi Gradsko vijeće, a vjeruje i u bolju suradnju s Gradom Zagrebom.

– Drago mi je što je u susjednom Zagrebu slična kombinacija i što je Milan Bandić ponovno izabran za gradonačelnika što nam otvara mogućnost još bolje i čvršće suradnje s velikim gradom. Mislim da ćemo svi biti dovoljno mudri i to iskoristiti – rekao je Kunić.

Da je danas stvorena široka, čvrsta i kvalitetna fronta istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić. – Izražavam zadovoljstvo što u trećem mandatu, osmu godinu zaredom, a bit će ciklus od 12 godina, u Velikoj Gorici stvaramo pozitivnu, široku političku platformu. Oduvijek smo vodili politiku koja je bila za Veliku Goricu – rekao je gradonačelnik Barišić.Kako su se u velikoj koaliciji našli i pravaši, novinare je zanimalo jesu li svoj ulazak u koaliciju uvjetovali promjenom imena Trga maršala Tita u Velikoj Gorici. – Zna se što su naše programske smjernice. Tu točku smatramo bitnom, ali ne krucijalnom. No dogovaralo se o tome i nadamo se da ono što je bilo rečeno za stolom da će se i ispoštovati – rekao je Lucijan Maslać iz HSP-a, a Ačkar je na isto pitanje odgovorio kao će provedbi programa koalicija raspraviti i zajednički donijeti odluku.