Home Izdvojeno Visokokvalitetni namještaj uskoro će se proizvoditi u Rakitovcu

Visokokvalitetni namještaj uskoro će se proizvoditi u Rakitovcu

PODIJELITE

U Radnoj zoni Rakitovec u tijeku su radovi na novom postrojenju goričke tvrtke Kruljac d.o.o.. U novoj hali proizvodit će se visokokvalitetan namještaj i elementi za uređenje interijera, a zahvaljujući ovom proširenju proizvodnoga prostora otvorit će se tri nova radna mjesta.

– U poslovnu zonu odlučio sam preseliti pogon zbog toga što nam je u dosadašnjem prostoru u centru Velike Gorice ponestalo prostora, a ovdje imamo i puno bolje uvjete za razvoj naše proizvodnje. – objasnio je Mario Kruljac, vlasnik tvrtke.

DCIM100MEDIADJI_0029.JPG

Kako bi ostvario ovaj poslovni iskorak Kruljac je morao povući sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Realizacija projekta ‘Jačanje konkurentnosti obiteljske tradicije proizvodnje namještaja’ trajala je više od dvije godine.

– Radovi su počeli prije nepunih mjesec dana u našoj Radnoj zoni Rakitovec. Investicija je teška skoro milijuna eura i dijelom je financirana iz EU fondova. Ovo je jedna predivna poduzetnička priča. Riječ je o jednoj obiteljskoj firmi koja ima tradiciju poslovanja već skoro stotinu godina i koja je sagrađena od nule vrijednim radom jedne obitelji. – istaknuo je Domagoj Iličić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije.

DCIM100MEDIADJI_0035.JPG

Radna zona u Rakitovcu gotovo je u cijelosti zakupljena unatoč inflaciji radnih zona po cijeloj Hrvatskoj. Uskoro bi trebali početi radovi i na drugim objektima, a tijekom iduće dvije godine ona bi u potpunosti trebala postati funkcionalna.

– Čekali smo godinama. Ovo je kruna našega mandata. Sve parcele su prodane i napokon je počela gradnja. I ostale tvrtke u susjedstvu u završnim su fazama pripreme dokumentacije, a izdana je i građevinska dozvola za objekt na susjednoj parceli. Istaknuo bih da je Tvornica parketa Kolarec d.o.o. iz Kravarskog ovdje kupila parcelu površine 32 tisuće metara četvornih i da uskoro kreću s jednim jako dobrim i velikim projektom.- rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Radna-zona-Kušanec-istok-1

Veliki interes investitora mogao bi natjerati Grad da ozbiljno razmisli i o otvaranju nove Radne zone u Kušancu, ali to je poprilično rizično s obzirom na hiperprodukciju gospodarskih zona u bližem susjedstvu Velike Gorice.