Home Crna Kronika Vikend-rekorder za Martinje napuhao 2,68 promila

Vikend-rekorder za Martinje napuhao 2,68 promila

Zaustavljen je 21 vozač pod utjecajem alkohola, a njih 13 dobilo je kaznu zbog prebrze vožnje.

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Za vrijeme vikenda, od 10. do 13. studenog od 22 do 6 sati na području Policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana Policijske uprave zagrebačke, provedene su akcije “Alkohol i opojne droge” i “Brzina”. Utvrđeno je ukupno 60 prekršaja, od kojih su 21 vožnja pod utjecajem alkohola.

Zaustavljeno je 13 vozača s koncentracijom alkohola od 0,51 do 1 promil, šest s 1,01 do 1,5 te dva s više od 1,51 promil.

– Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa, a vozači s koncentracijama alkohola od preko 1,5 g/kg, su smješteni u prostoriju do otriježnjena i privedeni na Prekršajni sud. Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 47-godišnjeg vozača u Kravarskom, na Trg Stjepana Radića kod kućnog broja 15 u koncentraciji od 2,68 g/kg – kažu iz Policijske postaje Velika Gorica.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 13 prekršaja prekoračenja brzine, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje te još 22 druga prekršaja.

Zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom.