Home Izdvojeno VIKEND PRIJEDLOZI: Ideje za aktivan odmor i izlete u Turopolju

VIKEND PRIJEDLOZI: Ideje za aktivan odmor i izlete u Turopolju

Iz Turističke zajednice Velike Gorice pripremili su nekoliko odličnih ideja kako provesti sunčane i tople dane

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Iz Turističke zajednice Velike Gorice pripremili su nekoliko odličnih ideja za aktivan odmor u svibnju, mjesecu kada nas očekuju topli i djelomično sunčani dani. Kako i sami navode, sunčani proljetni dani kao stvoreni su za rekreaciju na otvorenom, a podsjećaju i da je svako kretanje odlično za zdravlje, podiže serotonin, doprinosi očuvanju i podizanju imuniteta, štiti od bolesti i jača mišiće.

Zato su za sve zainteresirane pripremili top ponudu što odabrati u Turopolju.

Bicikliranje

Pedaliranje u bilo koje doba dana i u bilo kojem smjeru uvijek je dobrodošlo. Možete istražiti biciklističke rute Zagrebačke županije koje ćete pronaći OVDJE, upustiti se u istraživanje šuma, Vukomeričkih Gorica ili pak pedalirati gradskim ulicama.

Što god odabrali, nećete požaliti jer ovaj je vid sporta i rekreacije odličan za duh i tijelo. Kad vas umori vožnja, svratite na ručak ili užinu u jedan od naših ugostiteljskih objekata, u IZLETIŠTA koji nude odličnu ponudu domaćih jela, sjajan izbor pića, finih kolača i drugih domaćih slastica i deserata. Taman kalorija za potrošiti dok dopedalirate natrag do kuće.

Jahanje

Još jedna sjajna opcija za obiteljski izlet! Ako razmišljate kako i gdje provesti vrijeme, s djecom, u prirodi te doživjeti sinergiju s prirodom- ne razmišljajte više! Mi nudimo nekoliko lokacija na kojima možete, uz boravak u prirodi, isprobati i jahanje, doživjeti eleganciju konja i to na četiri adrese u okolici Velike Gorice; Ranch Kurilovec, KK Agramer, Western Ranch Kauboj, kod obitelji Dianežević koja uzgaja konje Hrvatske Posavce ili pak kod obitelji Miklin u Bukevju. Ponudu potražite OVDJE.

3. Adrenalinski sportovi (quad, kanu, streličarstvo, go-cart…)

Ako ste za malo uzbuđenja i adrenalina onda vam preporučujemo OPG Grgar i njihov AvanTuropolje koji u svojoj ponudi ima svašta- od paintballa i raznih društvenih adrenalinskih sportova, do bicikliranja, do airsofta ili pak možete poći u obilazak quadom na panoramsku vožnju pojedinim ekstremnim dionicama uz pratnju vodiča. Iako su zbog epidemiološke situacije neki sadržaji trenutno na čekanju, vjerujemo kako ćete naći one koje možete koristiti i koji će vas sigurno razveseliti i podići vam razinu adrenalina. Javite im se i pogledajte OVDJE što nude.

4. Tenis

Ako ste od zelenih travnjaka reketa i loptica u Velikoj Gorici nekoliko je i tenskih terena na kojima ćete zadovoljiti svoju želju za sportom i rekreacijom. Ako želite provesti ugodne trenutke s prijateljima, na distanci, prepustite se  nadmetanju i druženju na teniskim terenima, a OVDJE ćete ih pronaći.

Što god odabrali vjerujemo da nećete pogriješiti, no iz Turističke zajednice podsjećaju i da ne zaboravite pogledati i neke od naših najvažnijih znamenitosti: Arheloški park Andautonija, kuriju Modić-Bedeković, Muzej Turopolja, Vrata od krča ili neku od prekrasnih drvenih kapelica, kurija i čardaka.