Home Sport Vikend bogat utrkama za članove Maraton kluba Velika Gorica

Vikend bogat utrkama za članove Maraton kluba Velika Gorica

Nastupali su i novi članovi kluba

PODIJELITE

Za članove MK Velika Gorica i ovaj je vikend bio aktivan. U subotu, 8. svibnja, održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u super sprint duatlonu gdje na nastupio Bruno Škrinjarić. U nedjelju, 9. svibnja, održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju gdje su nastupile Sanja Klarin i Jasna Mikulić, Vedran Planinšek, Berislav Devčić, Bruno Škrinjarić i Hrvoje Mikulić. Istoga je dana održana i virtualna utrka „Wings for life“ gdje su nastupili Josip Martinović i Danijel Trgovac.

Bruno Škrinjarić je u seniorskoj konkurenciji utrku na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u super sprint duatlonu završio na 5. mjestu ukupno i kao prvoplasirani u dobnoj kategoriji M30.

Nedjeljno pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju održano je u sklopu utrke Boroša koja uključuje oko 12 kilometara dužine s nešto manje od 900 metara visinske razlike. Od muške postave, prvi je u cilj ušao Bruno Škrinjarić s vremenom 1:01:42 te završio na 10. mjestu u ukupnom poretku. Nakon Brune, u cilj su ušli Vedran Planinšek u vremenu 1:10:05 te Berislav Devčić s vremenom 1:35:18. Sanji Klarin je ovo bilo prvo upoznavanje s ovom utrkom, te ju je odradila za 1:39:03. Novih članovi Hrvoje Mikulić i Jasna Mikulić, su utrku završili s vremenima 1:24:03 i 1:32:16.

Josip Martinović i Danijel Trgovac nastupili su na još jednom virtualnom izdanju utrke „Wings for life“ – planetarno popularne utrke koja svugdje u svijetu starta u isto vrijeme i gdje cilj utrke lovi vas, a ne vi njega. “Kako je utrka bila virtualna, dečki su izabrali dobro im znanu domaću rutu od Velike Gorice do Velike Kosnice pa preko Žitnjaka, Utrina i Buzina natrag do Velike Gorice. Kako je start bio točno u 13:00 sati, dečki su se osim velike dužine morali boriti i sa žarkim suncem i s ne baš idealnom temperaturom za trčanje. No nikako nisu posustali, te su bili „uhvaćeni“ na 22,5 km za Danijela te na 28,45 km za Josipa.”, navode iz Maraton kluba.

Sljedećeg vikenda mlađe kategorije nastupaju na Atletskom mitingu “Dinamo Zrinjevac 2021” te na 3. kolu HALS-a za limače i limačice.