Home Crna Kronika Vikend akcija urodila plodom: Pronašli vozača koji je u Bukevju prouzročio prometnu

Vikend akcija urodila plodom: Pronašli vozača koji je u Bukevju prouzročio prometnu

Priveli su i 71-godišnjaka koji je u Veleševcu napuhao 2.23 promila

PODIJELITE
Foto: PU Zagrebačka/Ilustracija

U vremenu od 1. do 4. listopada, tijekom vikenda u vremenu od 22,00 do 06,00 sati na području PP Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda„

Utvrdili su devet ciljanih prekršaja, od čega se četiri prekršaja odnose na nepropisnu brzinu, tri prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju i po jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, a jednom je vozilu istekla prometna dozvola.

Također je utvrđeno šest ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 15 prometna prekršaja.

71-godišnji kapitalac ‘dolijao’ u Veleševcu

U petak 01. listopada u 21,30 sati, muškarac starosti 71 godinu upravljao je osobnim automobilom krećući se  kolnikom ulice Selce u mjestu Veleševec u smjeru zapada.

– Nadzorom kod kbr.3 iste ulice gdje je alkotestiran, utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2.23 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg,.  Privremeno mu oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i nakon čega je uhićen i naredbom smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do otriježnjenja. Isti nije recidivist a protiv istog je podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu – kazali su iz policije.

Prometna u Bukevju – vozač pobjegao, no pronađen istog dana

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u mjestu Bukevje gdje je došlo do naleta osobnog automobila na pješaka. U istoj nesreći pješak je zadobio teške tjelesne ozljede a vozač je napustio mjesto događaja a da nije obavijestio Hitnu pomoć i policiju radi vršenja očevida.

– Istoga dana po policijskim službenicima ove policijske postaje pronađen je vozač i navedeni osobni automobil koji su sudjelovali u prometnoj nesreći. Tom prilikom je utvrđeno da se radi o muškarcu starosti 30 godina koji je vozio pod utjecajem alkohola koncentracije od 1,14 g/kg. Nakon toga je uhićen i protiv istog je podignuta kaznena prijava i predan je dežurnom Državnom odvjetniku – kazali su iz goričke policije.

U ostalo vrijeme vikenda dogodile su se još tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Ovakvim akcijama kod vozača se želi potaknuti na pozitivna ponašanja u prometu u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.