Home Crna Kronika Vikend akcija: 49-godišnjak zaustavljen u Miošićevoj rekorder na alkotestu

Vikend akcija: 49-godišnjak zaustavljen u Miošićevoj rekorder na alkotestu

Tijekom ove akcije utvrdili su ukupno 14 ciljanih prekršaja, evo kojih najviše...

PODIJELITE
Foto:Ilustracija/Pexels

Velikogorička policija je proteklog vikenda provela akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. Tijekom ove akcije utvrdili su 14 ciljanih prekršaja, evo i kojih…

Najviše ciljanih prekršaja bilo je zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa – čak sedam. Zatečena su po dva prekršaja: vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisne vožnje – brzina, te vožnje pod zabranom i jedan prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom.

Također je utvrđeno 12 ostalih prekršaja iz domene prometa, pa je ukupno utvrđeno 26 prometnih prekršaja.

Alkoholni rekorder u organizmu imao 1,41 promila

U subotu oko 22,00 sati, policija je zaustavila 49-godišnjeg muškarca koji je upravljao osobnim automobilom Ulicom A. K. Miošića u Velikoj Gorici.

Nadzorom je utvrđeno kako je 49-godišnjak upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,41 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,00/kg. Na mjestu događaja izdan mu je Prekršajni nalog i Naredbom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa – kazali su iz policije.

Za napomenuti je da se u vrijeme provođenja akcije dogodila jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, a u ostalo vrijeme vikenda još su se dogodile dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Molimo vas da preko vašeg cijenjenih medija dostavljene podatke prezentirate javnosti kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.