Home Gospodarstvo VIDEO Sigurna protupotresna gradnja uz Beton Lučko

VIDEO Sigurna protupotresna gradnja uz Beton Lučko

Beton Lučko razvio je vid modularne protupotresne gradnje koja je brza i učinkovita, bez nepredviđenih komplikacija

PODIJELITE
Foto: eco-sandwich.com

Sigurnost nam je svima važna, posebice kad je riječ o našem domu i krovu nad glavom. Na građevinskom tržištu sve više se razmatraju protupotresna, suvremena održiva rješenja poput montažnih kuća i modularne gradnje, predgotovljenih betonskih blokova ili pak sendvič panela. Sve to na jednom mjestu ima- Beton Lučko, a evo koji su benefiti ovakve gradnje.

Kraće vrijeme gradnje, manji troškovi

Beton Lučko razvio je jedinstveni model koji objedinjuje brojne benefite modularne gradnje, poput manjih troškova i kraćeg vremena potrebnog za izgradnju. Možete biti bezbrižni i sigurni, jer Beton Lučko se pobrinuo za sve, a baš kako bi se izbjegle i česte, neželjene komplikacije prilikom gradnje; od nedostatka radnika do vremenskih uvjeta koji koče napredak.

Eco-Sandwich paneli idealno su rješenje

Foto: eco-sandwich.hr

Od brojnih održivih, suvremenih građevinskih rješenja mi smo se odlučili za Eco sandwich panele. Riječ je o panelima koji nastaju recikliranjem građevinskog otpada, a koje je razvio Beton Lučko. Polumontažni sistem omogućuje brzu i jednostavnu montažu objekta, uz smanjenu količinu armiračkih radova. U tvornički izvedene zidne elemente, glatke površinske obrade, ugrađeni su slijepi okviri za vrata i prozore, razvodne kutije za elektroinstalacije i ostali instalacijski prodori. Upravo su paneli u obliku prethodno izgrađenih energetski učinkovitih panela rješenje na vidiku suvremene gradnje, a evo kako izgleda proces proizvodnje montažnih panela…

Siguran od potresa i energetski učinkovit dom

Protupotresnim rješenjima poput Eco-Sandwich panela izbjegavaju se problemi nedostatka građevinskih radnika, skraćuje se vrijeme izgradnje i smanjuju troškovi, a ovakvom gradnjom omogućava se apsolutna sloboda projektiranja. Osim toga, zbog vrlo glatke obrade površina nema potrebe za žbukanjem, već samo za finalnom obradom, gletanjem i farbanjem.

Neminovni rezultat prethodnih stavki je dodatna financijska ušteda, a uz sve to, objekt je po ovom principu gradnje siguran od potresa i dugoročno energetski učinkovit.
Naravno i ovdje postoje ograničenja, poput nacionalne prometne infrastrukture, budući da je riječ o teškom teretu koji dolazi na velikim kamionima i za koji trebaju dobre ceste. Stoga se i zagovara kombinacija sustava i modela gradnje, prema mogućnostima.

Siguran i stabilan dom jamči vam Beton Lučko!