Home Izdvojeno VIDEO Putujte Zagrebačkom županijom interaktivnom kartom

VIDEO Putujte Zagrebačkom županijom interaktivnom kartom

PODIJELITE

Lokator TZZZ-a virtualna je interaktivna karta. Korisniku omogućuje lakše snalaženje i pronalazak informacija vezanih uz naselja, znamenitosti i manifestacije Zagrebačke županije. Gdje god se uputili, Lokator će vam biti od velike pomoći jer omogućuje na svakoj turističkoj ruti jedinstven doživljaj.

Na karti je radio tim MediaM produkcije u sklopu kojega rade i Kronike Velike Gorice.

locator-prezentacija

– Na Lokatoru su informacije u obliku teksta, fotografije i videa, a u budućnosti će sadržavati i biciklističke rute i virtualne šetnje – rekao je Mario Žilec, autor Lokatora.

Lokator Zagrebačke županije omogućuje jednostavno, brzo i ugodno virtualno putovanje svima koji su nakanili posjetiti ljepote zagrebačkog zelenog prstena. Internetska stranica objedinjuje cijelu turističku ponudu Zagrebačke županije, a zamišljena je kao intuitivan prikaz svih turističkih destinacija, manifestacija i događanja kroz godinu.

locator-naslovnica

Mario Žilec i njegovi suradnici godinu dana diljem županije fotografirali su i snimali, a koristili su i postojeću arhivu Turističke zajednice Zagrebačke županije.

– I vi znate da su potrebe suvremenog turista danas takve da on prvo pogleda sve što može naći na Internetu pa mislimo da smo napravili iskorak u poslovanju napravivši ovu digitalnu kartu – objasnila je Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

ruzica-rasperic

Pri nastanku karte koristile su se moderne suvremene tehnologije. Stoga ova karta, osim što prikazuje udaljenosti i rute kojima možete stići s jednog mjesta na drugo, daje informacije kao što su brojevi telefona, adrese, ali i koje su lokacije najnovije u turističkoj ponudi Županije.

– Kao prvo pružit će pomoć onima koji žele ponuditi svoju uslugu i proizvod, ali još veća pomoć onima koji žele vidjeti što mogu vidjeti u Zagrebačkoj županiji – naglasio je Damir Tomljenović, zamjenik Župana Zagrebačke županije.

Lokator sadrži i virtualne šetnje, snimane najvišim tehnološkim standardima. Za Turističku zajednicu Zagrebačke županije izradio ih je Stjepan Matijević.

muzej-kupcina

Virtualna šetnja omogućuje vam realan prikaz u 360. To znači da možete otvoriti primjerice TZ Jastrebarsko, ući u njihov Muzej i razgledavati kao da ste tamo – objasnio je Stjepan Matijević iz tvrtke SMart Pano.

Lokator je projekt u nastajanju i nikad ustvari ne bi trebao biti dovršen. Uvijek nastaju novi sadržaji i manifestacije koje treba uvrstiti kao što su biciklističke staze, vinske ceste itd. – zaključio je Žilec, autor Lokatora.

kurija-modic-bedekovic

Lokator Zagrebačke županije s vremenom će se ažurirati i nadopunjavati, a njegov izgled i jednostavan način korištenja provjerite na web stranici www.locator-tzzz.com. U pretraživač jednostavno upišete pojam, odnosno ime grada, mjesta ili znamenitosti koju želite posjetiti, a on će vam ga na karti locirati. Jednostavnim klikom na određenu znamenitost ili manifestaciju dobivate mnoštvo informacija u obliku fotografija, teksta i snimaka, ali i udaljenost te optimalnu cestovnu rutu.

Lokator je besplatan i njime se možete koristiti na svome računalu, tabletu ili mobitelu.

Kako se Lokator koristi možete pogledati u kratkom videu.