Home Gospodarstvo VIDEO Jagodno dobiva sportsko-rekreacijski centar: “Ovo nije samo za naše selo, ovo...

VIDEO Jagodno dobiva sportsko-rekreacijski centar: “Ovo nije samo za naše selo, ovo je za naš cijeli kraj”

Na inicijativu Mjesnog odbora te uz pomoć mještana, ali i susjeda, Jagodno će dobiti brojne sadržaje na jednom mjestu u kojima će moći uživati sve generacije

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec / Kronike Velike Gorice

Pozitivne promjene, razvijanje, revitalizacija i ponovno buđenje mjesta nešto je što Jagodno doživljava posljednjih godina. Ivan Sudar, predsjednik Mjesnog odbora Jagodno, nam je s terena ispričao kako su se mještani volonterski uključili u velik projekt koji će doprinijeti svim mještanima kroz generacije, ali i onima iz okolnih sela.

Na inicijativu Mjesnog odbora te uz pomoć Grada Velike Gorice započeli su inicijativu uređenja prostora i stvaranja bogatog sadržaja Športsko rekreacijskog centra Jagodno za sve mještane i susjede. Ovog vikenda radili su na nasipavanju terena za sjenicu, a još mnogo toga ih čeka.

Nova sjenica, igrališta, dječji park…

“Započeli smo s prvom akcijom s ciljem da se napravi sjenica i betonira nadzemna deka. Uređujemo sve jer želimo da i stariji mještani imaju mjesto za druženje uz, naravno, priključak mladih snaga. Planiramo napraviti dva igrališta – jedno betonsko kombinirano, jedno s umjetnom travom, street-work out, uz boćalište i dječji park te parking i mnogo zelenila. Svima će nam biti mnogo ugodnije ovdje provoditi vrijeme.”, objašnjava Sudar.

Dodaje i kako Jagodno dug niz godina nije imalo takav sadržaj, čak niti park, nikakvo mjesto za druženje. Zbog toga su uložili mnogo truda te uz podršku Grada krenuli u realizaciju. Na velikom gradilištu koje im je Grad dao na korištenje će se graditi sjenica, dva igrališta, postavit će se sprave za street work out, stol za ping-pong, a sadit će i nove sadnice, cvjetnjak i parking. 

Uključili se mještani, ali i susjedi

Lokacija zemljišta je odlična za ovakav sadržaj jer ima tri prilazna pravca. To olakšava mještanima, ali i susjedima da koriste sadržaje koji će se izgraditi. U realizaciju su se uključili mještani Jagodnog, ali čak i mještani okolnih sela. “Drago mi je da su se mještani angažirali kako bi napravili nešto dobro za svoje mjesto, ali da bi njima i svima nama bilo lijepo, posebno našoj djeci u budućnosti. Mogu zahvaliti svim mještanima koji su se uključili i rade od rane zore te su uložili svoju energiju i slobodno vrijeme. Stigli su nam i mještani iz susjednog sela, Ribnice, na čemu im iznimno zahvaljujemo. Dobrosusjedski odnosi mogu donijeti samo nešto pozitivno i dobro za naš cijeli kraj. Ovo nije samo za naše selo, ovo je za naš cijeli kraj.”, zaključuje.

Jagodno u posljednje vrijeme doživljava pravu revitalizaciju te sve više bude identitet mjesta. “Oživjeli smo stari događaj kotakanja i to u dogovoru sa susjednim selom, ponovno održavamo Dan mjesta, renovirali smo našu kapelicu uz pomoć Grada i na našu inicijativu. Prihvatio sam se toga posla jer želim da mjesto zaživi, želio sam da ja i moja djeca, ali i svi drugi imaju sadržaj i da čitavo mjesto probudi. Volontiramo za svoje mjesto i volio bih da se i drugi uključe.”, poziva za kraj Sudar.