Home Zanimljivosti VIA VINO Birana vina i zalogaji u Lugarnici “Čardak” u Turopoljskom lugu

VIA VINO Birana vina i zalogaji u Lugarnici “Čardak” u Turopoljskom lugu

PODIJELITE

Ove subote ne propustite VIA VINO Festival donosi besplatne filmske projekcije na bajkovite lokacije diljem Zagrebačke županije, uz kreativne zalogaje i birana vina. U subotu, 24.rujna družimo se u lugarnici “Čardak” u Turopoljskom lugu.

Uz ponudu vina i prigodne zalogaje bit će održana i projekcija filma „Još jedna runda“, a posluživat će se i jela oplemenjena crnim šumskim blagom – turopoljskim tartufom,

“Ako niste imali prilike sudjelovati u lovu na tartufe, nemojte propustiti ovu šumsku avanturu. Pridružit će nam se turopoljski tartufar sa psom, u pokaznoj potrazi za crnim tartufom”, poručuje direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Evo što je još na meniju…

Cjelokupan šumski doživljaj u Lugarnici Čardak upotpunit će gastronomska selekcija obogaćena crnim turopoljskim tartufom, a na jelovniku će se pronaći domaća turopoljska svinja, krema od buče, pesto od crnih tartufa i sjajna domaća pašta. Ne zaboravimo svježe pripremljen bakin kukuruzni kruh, sir s vrhnjem i nezaobilazne plate domaćih kobasica za tradicionalan, autentičan snack dok uživate u čaši vina i filmu.
Raznovrsna vinska ponuda uključuje pjenušce i spektakularna vina iz amfora obitelji Kolarić kao i omiljena, prirodna narančasta vina vinarije Jagunić. Posjetitelji će moći kušati lokalne ginove, obiteljskih destilerija Gavran i Brigljević. U 19:00 h počinje projekcija filma „Još jedna runda“ u kojem četvero prijatelja, ohrabreni teorijom da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi, kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan. Filmske projekcije besplatne su za sve posjetitelje.

Prijavite se na vrijeme

Program VIA VINO festivala pogledajte na službenim web stranicama. Broj mjesta je ograničen zbog kapaciteta svake lokacije, ne zaboravite rezervirati svoje prijavom na e-mail info@visitzagrebcounty.hr