Home Izdvojeno VG INKUBATOR Za poduzetnike jeftini najam prostora, dvorana, savjetovanja

VG INKUBATOR Za poduzetnike jeftini najam prostora, dvorana, savjetovanja

PODIJELITE

Kako bi olakšao poslovanje poduzetnicima početnicima u njihovim prvim godinama poslovanja Grad Velika Gorica pokrenuo je “Startup VG Inkubator”.

“Ovim programom Grad Velika Gorica nudi poduzetnicima početnicima korištenje poslovnog prostora i raznih oblika poslovnih usluga u svrhu unapređenja i razvoja njihovog poslovanja, a fokusiran je na unapređenje poduzetništva i poticanje istraživanja, razvoja i inovacija kod mikro i malih poduzeća”, poručuju iz Grada.

Prijavite se, evo što dobivate

U sklopu Startup VG Inkubatora poduzetnicima početnicima nudi se mogućnost korištenja poslovnog prostora u vidu radne jedinice i korištenja zajedničkih prostorija. Poduzetnici će imati na raspolaganju ugodan uredski prostor za rad, prezentacijsku dvoranu, dvoranu u kojoj će moći održavati sastanke sa svojim suradnicima i partnerima, ali i prostor za druženje i opuštanje. U sklopu uredskih prostora poduzetnicima će biti na raspolaganju korištenje multifunkcijskih uredskih uređaja i korištenje brzog interneta. Osim korištenja poslovnog prostora, korisnicima Startup VG Inkubatora na raspolaganju će biti i korištenje savjetodavnih poslovnih usluga, te program mentoriranja od strane stručnjaka različitih profila.

Sve informacije o prijavi za korištenje prostora u startup inkubatoru možete pronaći OVDJE

Priprema za veliki inkubator

Program poticanja poduzetništva “Startup VG Inkubator” svojevrsna je predfaza izgradnje i uspostave “velikog” inkubatora, poručuju. Naime, Grad Velika Gorica posljednjih godina razvila je i pripremila projekt izgradnje i uspostave “VG Poduzetničkog inkubatora” kojim je predviđena izgradnja modernog multifunkcionalnog objekta prilagođenog poslovanju inovativnim
poduzećima i startup-ovima.

Novi inkubator prostirati će se na 2.031,5 m2 GBP. Unutar samog inkubatora na dvije razine nalazit će se 31 ured za poduzetnike početnike, 24 radna mjesta u zajedničkom radnom prostoru tzv. coworking space, dvije manje dvorane za sastanke, velika modularna dvorana ukupnog kapaciteta 150 mjesta koju će biti moguće pregraditi na dva dijela po potrebi za predavanja ili održavanje konferencija, sa svom popratnom opremom i tehnikom, te 3 prostora za smještaj specijalizirane opreme.

Još jedan strateški projekt

Kvalitetu ovog projekta i dosadašnje aktivnosti Grada na poticanju razvoja poduzetništva prepoznalo je i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uvrstivši projekt izgradnje i uspostave “VG Poduzetničkog inkubatora” u strateške projekte izgradnje poduzetničke infrastrukture u RH.

Naime sljedeće godine započinje izgradnja VG Poduzetničkog inkubatora koji će biti u 80% iznosu sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 26 milijuna kuna.