Home Sport Velimira Šandora dočekali u Županiji: Čini mi se da sam cijeli život...

Velimira Šandora dočekali u Županiji: Čini mi se da sam cijeli život dao u taj peti hitac!

Župan je našem srebrnom paraolimpijcu uručio Županijsku nagradu u iznosu od 15.000 kuna

PODIJELITE
Foto: Dražen Kopač/Zagrebačka županija

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je primio i prigodno nagradio bacača diska – ponos Velike Gorice, ali i županije – Velimira Šandora, osvajača srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

– Od srca ti čestitam na ovom velikom rezultatu! Plasirati se na paraolimpijske igre u Tokijo bio je veliki uspjeh, a vratiti se iz Tokija sa srebrnom medaljom oko vrata je uspjeh vrijedan divljenja. Nakon bronce iz Ria de Janeira i srebra, želimo ti da svoj sportski put na sljedećim igrama u Parizu okruniš zlatom– rekao je župan Kožić.

Župan je našem srebrnom paraolimpijcu uručio Županijsku nagradu u iznosu od 15.000 kuna. Šandor se zahvalio županu na nagradi te poručio: „Kad god smo nešto tražili od Županije dobili smo podršku“.

– Dojmovi iz Tokija se ne sliježu, dapače, svaki dan ih je sve više. Vjerovao sam da mogu osvojiti medalju. Nemam riječi kojima bih opisao ovaj osjećaj. Čini mi se da sam cijeli život dao u taj peti hitac – rekao je Velimir Šandor.

Osvrnuli su se na uvjete na samom stadionu u Tokiju koji su radi temperature i vlage bili teški unatoč intenzivnim pripremama. Njegov trener Ivan Čengić istaknuo je kako je iza njih težak rad, a da na treninzima nije bilo poštede te da se radilo i po suncu i kiši, ali je Velimir došao maksimalno pripremljen u Tokio.

– Zagrebačka županija ulaže ozbiljna sredstva u rad sportaša s invaliditetom i jedina je županija u Hrvatskoj koja u proračunu ima posebnu poziciju za Sportski savez osoba s invaliditetom. Sredstva uložena u sport višestruko se vraćaju. Sam Šandor ima  dvije europske, dvije svjetske i dvije paraoplimpijske medalje – pojasnio je predsjednik županijskog Saveza Darko Matić.