Home Izdvojeno U Velikoj Gorici se otvara Volonterski centar

U Velikoj Gorici se otvara Volonterski centar

Nakon službenog otvorenja bit će dodijeljena volonterska priznanja osobama koje su se već do sada iskazale u području volontiranja.

PODIJELITE

Na Međunarodni dan volontera, u utorak, 5. prosinca u Srednjoškolskom centru službeno će biti predstavljen projekt “Volonterski centar Velika Gorica”. Volonterski centar VG u 13 sati službeno će otvoriti gradonačelnik Dražen Barišić te će dodijeliti volonterska priznanja osobama koje su se već do sada iskazale u području volontiranja.

Od 12 do 14 sati u velikom holu održat će se Volonterski sajam na kojem će velikogoričke institucije i organizacije, sadašnji i potencijalni organizatori volontiranja predstaviti svoje volonterske programe srednjoškolcima volonterima. Između ostalog, bit će proglašene najbolje volonterske akcije koje su prijavile organizacije i institucije kroz javni poziv, a njihova provedba bit će od prosinca 2017. do svibnja 2018. godine.

– Zadaća i cilj Volonterskog centra Velika Gorica je provedba informiranja i edukacije volontera i organizatora volontiranja, organiziranje stručne edukacije o volontiranju i upravljanju volonterima i uspostava i održavanje baze volontera i organizatora volontiranja, posredovanje u volonterskoj razmjeni i promoviranje volonterstva – Ana Peternac Bučan, poručuje voditeljica projekta “Volonterski centar Velika Gorica”.