Home Najave Velikogorički skauti organiziraju memorijal “Nitko da ne dođe, do prijatelj drag”

Velikogorički skauti organiziraju memorijal “Nitko da ne dođe, do prijatelj drag”

PODIJELITE

Turopoljska udruga skauta “Tur” ove subote, u sklopu Dječjeg tjedna, organizira 6. memorijal “Nitko da ne dođe, do prijatelj drag”. Memorijal se tradicionalno organizira u spomen na Tihomira Tomašića – Tihicu, Velikogoričanina, izviđača i hrvatskog branitelja koji je pogubljen na vukovarskoj Ovčari u Domovinskom ratu.

– Na memorijalu, kao i dosadašnjih godina očekujemo oko 250 sudionika, natjecatelja i osoba koje će sudjelovati u organizaciji i provedbi aktivnosti. Početak memorijala planiran je u 9 sati i 30 minuta postrojavanjem sudionika i polaganjem vijenca ispred spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu “Golubica”, u Ulici Jurja Dobrile u Velikoj Gorici. Zatvaranje memorijala s podjelom priznanja i zahvalnica sudionicima planirano je oko 17 sati na zelenoj površini u Ulici Jurja Dobrile, nasuprot Gradskog groblju – poručuio je Alen Konjević, predsjednik Turopoljske udruge skauta.

Natjecateljske aktivnosti i igre učenika, poletaraca i skauta odvijat će se između 10 i 16 sati na prostoru između Gradskog groblja Velike Gorice i naselja Pleso. Najveća koncentracija aktivnosti bit će na zelenoj površini u Ulici Jurja Dobrile te na središnjoj zelenoj površini u naselju Pleso.