Home Kultura Velikogorički Brass Festival večeras zatvaraju Los Caballerosi

Velikogorički Brass Festival večeras zatvaraju Los Caballerosi

PODIJELITE
Foto: Mariachi los Caballeros/Facebook

Večeras u 20 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta najpoznatiji mariachi na ovim prostorima, Los Caballerosi, održat će koncert za pamćenje. Sjajnim izvedbama mariachi glazbe zatvorit će 11. izdanje Velikogoričkog Brass Festivala.

Ovaj je sastav u gotovo 20 godina nastupao diljem svijeta, a bili su i u Meksiku na Međunarodnom Mariachi i Charrería susretu u Guadalajari.  Nastupali su s poznatim umjetnicima kao što su Ramon Vargas, Mariachi Vargas de Tecalitlan, Mariachi de America i Placido Domingo.

Od neformalnog uporišta u zagrebačkoj Mex Cantini u Savskoj ulici gdje nastupaju svakog ponedjeljka, do prestižnih hrvatskih i inozemnih kazališnih kuća i koncertnih dvorana, od klupske atrakcije do istaknutih sudionika velikog međunarodnog okupljališta Encuentro Internacional del Mariachi y la Charrería u srcu Jalisca, dvanaestorica Los Caballerosa stasali su u veliki mariachi orkestar iz male zemlje u kojoj kaktus ne raste.

Prvi koncert održali su daleke 1998. godine u Kino klubu Zagreb. Ako do sada niste imali priliku poslušati ih, ne propustite doći sutra u 20 sati ispred POUVG-a jer su dobra glazba i zabava zagarantirani.