Home Sport Veliki uspjeh velikogoričkih sportaša

Veliki uspjeh velikogoričkih sportaša

PODIJELITE

Odbojkašima i košarkašima Gorice koji su izborili prvu pobjedu u Prvoj ligi, te judašima Pinkya čija je muška ekipa na prvenstvu Hrvatske osvojila prvo mjesto, na uspjehu su čestitali gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik Ervin Kolarec.

– Taj prvoligaški bum je dokaz da se u gradu dobro i kvalitetno radi te da imamo jednu široku bazu i veliki potencijal za koji se pripremalo više godina – na primanju je rekao Barišić.

odbojka1

 

Odbojkaši Gorice godinama su bili na rubu ulaska u prvu ligu te prošlogodišnji konačan ulazak među prvoligaše vide kao jedan prirodan slijed. Ostanak na poziciji koju su zauzeli najmanje je što mogu napraviti, ističe igrač Luka Humski.

– I prije ulaska u prvu ligu bio sam siguran da u toj ligi možemo ostati, a možda napraviti i nešto više. Mi smo protiv Rijeke izgubili utakmicu s 3:2 vrlo tijesno, a Rijeka je prošle godine bila druga u Kupu. Pokazali smo da možemo igrati s najjačim momčadima naše lige, tako da nema potrebe za strahom od ispadanja iz lige. Čak mislim da možemo dogurati doigravanje ako odigramo dobro i ako se neke stvari poklope – ističe Humski.

akcija_skolarac5U Judo klubu Pinky ponosni su kolegama i državnim prvacima, braćom Davidom i Krunom Korenom, te Markom Draškovićem. Pobjedu su izborili u konkurenciji seniora do 23 godine.

– Riječ je o nacionalnom prvenstvu na kojem se okupljaju najbolji judaši iz cijele Hrvatske. Na natjecanju je iz 27 klubova nastupilo 111 natjecatelja, dok je nas bilo devetero. Ukupan naš rezultat bio je prvo mjesto u muškoj konkurenciji, a u ukupnom poretku klubova smo osvojili drugo mjesto – pojasnio je trener Judo kluba Pinky Ibrica Mušinović.

Judaši Pinkya ističu kako su pobjedu izborili na jednom od prestižnijih judo natjecanja. Za tron su, kažu, bili spremni.

judoaa– Znao sam da su dečki dobri i da to mogu napraviti. Cijelo vrijeme sam ih bodrio i navijao uz ostale članove kluba i jako sam sretan zbog rezultata, što je u ostalom i povijesni rezultat kluba i nadam se da neće biti jedini – istaknuo je trener i sudac Filip Strmečki.

Na prijem u Grad nisu došli košarkaši Gorice. Gradonačelnik je izrazio žaljenje te konstatirao kako su pozvani.

– Ovdje su trebali biti i košarkaši s obzirom da su se plasirali u prvu ligu, ali se nisu pojavili. Ne smatramo to našom greškom jer su pozvani, ali naći ćemo se jer se kad tad moramo sresti – napomenuo je Barišić.