Home Sport Velika Gorica ima tenisku zvijezdu u usponu – svestranu djevojčicu Ivu!

Velika Gorica ima tenisku zvijezdu u usponu – svestranu djevojčicu Ivu!

Unatoč mnogobrojnim obavezama u dvije škole i ljubavi prema klaviru i glazbi, Iva strastveno trenira tenis od svoje šeste godine u zagrebačkom Teniskom klubu Zagi

PODIJELITE
Foto: Hrvatski teniski savez, Teniski klub Zagi

U vremenu u kojem živimo počesto zaboravljamo kolika je važnost igre i kretanja za zdravi razvoj djeteta, a u školama se sve manje pažnje usmjerava na integritet i fair play koje djeca aktivno usvajaju upravo igrajući se skupa. Djeca imaju sve manje vremena za igru, a igra i zabava sve rjeđe podrazumijeva aktivno kretanje i druženje s drugom djecom.

Glavna zvijezda ove priče je jedna vrijedna i draga djevojčica – Iva Jerković, rođena 2010. godine, polaznica 6.a razreda OŠ Velika Mlaka i 5. razreda Umjetničke škole Franje Lučića u Velikoj Gorici. Unatoč mnogobrojnim obavezama u dvije škole i ljubavi prema klaviru i glazbi, Iva strastveno trenira tenis od svoje šeste godine u zagrebačkom Teniskom klubu Zagi pod vodstvom omiljenog trenera Mide.

Vrlo pristojna, samozatajna i naizgled plaha djevojčica, Iva rastura na teniskim terenima i sasvim je već jasno da Velika Gorica ima malu tenisku zvijezdu! Tome su svjedočili svi prisutni na turniru „Kinder Joy of moving Tennis Trophy“ održanom proteklog vikenda u Zagrebu na terenima Tenis centra „Dugave“ u organizaciji Teniskog kluba Movens.

To je peto izdanje međunarodnog turnira na kojem sudjeluju djeca do 12 godina iz 13 zemalja svijeta. Turnir se održava u organizaciji Ferrero Grupe s ciljem promicanja aktivnog načina života među mlađim generacijama na međunarodnoj razini. U središtu projekta je čvrsto uvjerenje da će pozitivan stav prema kretanju današnju djecu sutra učiniti boljim odraslim osobama. Mladi tenisači sastati će se na preko 150 lokalnih turnira kako bi se zajedno zabavili u ime prijateljstva, zabave i fair playa.

U vrlo jakoj konkurenciji na zagrebačkom turniru „Kinder Joy of moving Tennis Trophy“, Iva je nadmoćno nadigrala svoju suparnicu Miju Križaj iz Preloga – 4:0, 4:0 i sada ju očekuje igra i druženje sa najboljim mladim tenisačima svijeta, pobjednicima lokalnih turnira koji će se u studenom susresti na međunarodnom Mastersu u Sportskom centru „Rafa Nadal“ u Manacoru na Mallorci.

Na pitanje je li bilo teško pobijediti Iva odgovara da je bilo zabavno i da se veseli putu u Španjolsku. Želimo joj puno uspjeha i radosti u igri sa svojim vršnjacima iz cijeloga svijeta i nadamo se da će Ivina priča potaknuti i drugu djecu na igru i aktivno bavljenje sportom.