Home Kultura Vedran Bokor dobitnik Albatrosa!

Vedran Bokor dobitnik Albatrosa!

PODIJELITE

Prosudbeno povjerenstvo za dodjelu Književne nagrade Albatros donijelo je odluku o ovogodišnjem dobitniku, a to je Vedran Bokor iz Zagreba. Njegovu zbirku pjesama “Ništa osobito” tročlano je povjerenstvo u sastavu Maja Kušenić Gjerek, Ratko Cvetnić i Vedran Kukavica jednoglasno ocijenilo najboljim od svih pristiglih rukopisa.

„Pjesnik Vedran Bokor iznenađuje nas ponajviše, na prvi pogled, lucidnim, ali i ludičkim pretapanjem rimovanih stihova i suvremenih doživljaja i promišljanja, možda najbliskiji u tome, po senzibilitetu pjeva i nerijetkim humorističnim notama, velikom hrvatskom bardu Ivanu Slamnigu. Ali ono što nas zbilja obara s nogu u njegovoj poeziji, to su stihovani zapisi iskonskog nadahnuća u kojima njegov talent, u bljesku, iskriljuje snažne emotivne i misaone slike, nad kojima, poput aura od svjetla i zvuka, još dugo lebde katarzične poante.“, ističe članica povjerenstva Maja Kušenić Gjerek

Vedran Bokor rođen je 1975. godine u Zagrebu gdje živi i radi. U svoje slobodno vrijeme piše pjesme, priče i putopise. Neke pjesme su mu objavljene u zbirkama pjesama Ljubica (Samobor) i Erato (Zagreb).

Nagrada će ovogodišnjem dobitniku biti uručena uoči blagdana Svete Lucije, odnosno Dana Grada Velike Gorice.