Home Rekreacija Večeras prezentacija Tai Chi treninga za zdravlje umirovljenika

Večeras prezentacija Tai Chi treninga za zdravlje umirovljenika

Thai Chi pomaže u prevenciji padova, tegobama uzrokovanim artritisom, reguliranju dijabetesa, reumatskim bolestima, osteoporozi, te regulaciji krvnog tlaka i hormona štitnjače..

PODIJELITE

Kako smo pisali, danas će se u OŠ Eugena Kumičića održati dan otvorenih vrata, točnije prezentacija programa Tai Chi za zdravlje. Radionice su, kao i pokazni sat, namijenjene umirovljenicima. Ove aktivnosti pokrenule su Udruga Motivacija te Udruga umirovljenika i građana ‘Zlatna dob’ Velika Gorica.

Terapeutski treninzi Tai Chija bit će pod vodstvom instruktora Antuna Andreića te besplatni za sudionike. Treninzi će se održavati ponedjeljkom i četvrtkom u 19:30, u isto vrijeme kao i današnja prezentacija treninga. Ukoliko nakon pokusnih termina bude dovoljno zainteresiranih, povećat će se broj treninga tjedno, a sukladno mogućnostima sudionika. Iduća prezentacija bit će u četvrtak, 13. siječnja u 19:30 sati.

Napravljen na jednostavnim sistemima povezivanja čitavog tijela i njegovih elemenata, Tai Chi doprinosi općoj usklađenosti dijelova organizma čovjeka. Riječ je o vježbi kineskih majstora koja zasigurno poboljšava funkcioniranje organizma, a blagi fizički napor nakon vježbi odagna psihičku zamorenost. Naročito pomaže u prevenciji padova, tegobama uzrokovanim artritisom, reguliranju dijabetesa, reumatskim bolestima, osteoporozi, te regulaciji krvnog tlaka i hormona štitnjače.