Home Izdvojeno Večeras otvorenje izložbe “Neustrašive žene” u Galeriji Galženica

Večeras otvorenje izložbe “Neustrašive žene” u Galeriji Galženica

Prikazat će se ukupno 100 ilustracija značajnih žena iz hrvatske povijesti i sadašnjosti koje su ilustrirale 23 hrvatske ilustratorice

PODIJELITE

Večeras se u 19 sati u Galeriji Galženica otvara pop-up izložba naziva “Neustrašive žene: 100 žena koje su promijenile Hrvatsku”. Riječ je o izložbi kustosice Sonje Švec Španjol na kojoj će se predstaviti radovi ilustratorica, a sama izložba temelji se na knjigama “Priče o neustrašivim hrvatskim ženama” (2019.) autorice Tatjane Barat i “Ikone: neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku” (2020.) autorice Rosie Kugli u izdanju Naklade Iris Illyrica urednice Ivane Glavaš Bakija.

Prikazat će se ukupno 100 ilustracija značajnih žena iz hrvatske povijesti i sadašnjosti koje su ilustrirale 23 hrvatske ilustratorice. Riječ je o istovremeno likovnoj i književnoj priči s naglaskom na edukativni karakter cjelokupnog projekta. Ovo su ilustratorice koje će sudjelovati na izložbi: Nina Iris Bešlić, Vanda Čižmek, Sonja Gašperov, Ivana Guljašević Kuman, Marsela Hajdinjak, Branka Hollingsworth Nara, Mirela Ivanković Bielen, Helena Janečić, Marijana Jelić, Irena Jukić Pranjić, Ana Kadoić, Helena Klakočar, Lana Ključarić, Hana Lukas Midžić, Željka Mezić, Margareta Peršić, Andrea Petrlik Huseinović, Sanja Pribić, Nataša Rašović Bodiš, Sanja Rešček Ramljak, Irena Sophia, Sanja Šantak i Manuela Vladić Maštruko.

Kustosica izložbe je Sonja Švec Španjol. Suradnice na projektu su Ivana Glavaš – inicijatorica projekta, glavna urednica Naklade Iris Illyrica i Željka Mezić – suorganizatorica projekta i urednica kataloga uz Sonju Švec Španjol.

Otvorenje je u utorak, 17. siječnja u 19 sati, a izložba ostaje otvorena do 23. siječnja. 2023.