Home Kultura VEČERAS Noć knjige uz književni susret s Innom Moore i Tomislavom Šovagovićem

VEČERAS Noć knjige uz književni susret s Innom Moore i Tomislavom Šovagovićem

Ovogodišnja Noć knjige organizira se u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice

Danas se u Gradskoj knjižnici obilježava jedanaesta Noć knjige, večer u kojoj svi ljubitelji čitanja mogu uživati u zanimljivim radionicama i predstavljanjima! Ovogodišnja Noć knjige organizira se u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja). “Cilj ove manifestacije je skrenuti pozornost na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i svijet. Tema ovogodišnje manifestacije je pojam slobode odnosno knjiga kao prostor slobode uz slogan “O lijepa, o draga, o slatka slobodo…”, objašnjavaju iz Knjižnice.

Otvorenje manifestacije organizirano je uz književne susrete s Innom Moore te Tomislavom Šovagovićem. Književni susret s Inom Špiček koja je poznatija pod pseudonimom Inna Moore održat će se u 18 sati, a s Tomislavom Šovagovićem u 20 sati u Središnjem odjelu knjižnice.

Inna Moore je autorica brojnih ljubavnih romana koji osvajaju čitatelje u Hrvatskoj i regiji. Na susretu će otkriti kako napisati ljubavni roman, gdje potražiti inspiraciju i ono najvažnije, kako pronaći put do srca čitatelja.

Tomislav Šovagović poznato je ime čitateljima, a ovom prilikom moći ćemo više saznati o njegovim najnovijim naslovima – Kad narastem bit ću Dražen, Rudnik čvaraka 2 i Spremište Trešnjevka.

Predstavljanje slikovnice, izložba i psihoedukativna radionica

Za vrijeme manifestacije pa sve do 30. travnja će u knjižnici Galženica biti postavljena izložba “Knjiga kao prostor slobode”. Riječ je o izboru mudrih izreka o slobodi velikih mislilaca te izbor pjesama i ulomaka iz djela poznatih književnika uz dekorativne vizuale.

U ponedjeljak, 25. travnja će se u Parku dr. Franje Tuđmana (ili na dječjem odjelu ako će biti lošije vrijeme) održati predstavljanje slikovnice našeg sugrađana Tome Vega “Lukasova plesna pustolovina”. Istog dana će se u 18 sati održati psihoedukativna radionica  “Učimo glumeći” kojom će se prikazati važnost dramskog odgoja u radu s djecom. Voditeljica radionice je Blaženka Mavrić Vadlja, prof. hrvatskog jezika i pedagogije, dipl. bibliotekar i dramski voditelj. Prijave na radionicu su na broj telefona 01/6260-689.

Više o programu možete pronaći u nastavku.