Home Izdvojeno Već sutra novi centimetri snijega

Već sutra novi centimetri snijega

PODIJELITE

Ovo jutro ponovo smo dočekali s temperaturama ispod nule. Snježni pokrivač pretvorio se u opasan led, a niske temperature očekuju se i sljedećih dana. Nove padaline past će već sutra.

Foto: DHMZ/PrintScreen
Foto: DHMZ/PrintScreen

DHMZ najavljuje da će danas biti djelomice sunčano, ali hladno. Temperature će se kretati od -4 do 2 stupnja Celzija, a moguć je i slab vjetar. Nove snježne pahulje očekuju se već tijekom sutrašnjeg dana. Sredinom tjedna, u srijedu, četvrtak i petak moguće su jutarnje temperature i do -15 stupnjeva Celzija.

 

Foto: DHMZ/PrintScreen
Foto: DHMZ/PrintScreen

Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za Hrvatsku.

Foto: Meteoalarm/PrintScreen
Foto: Meteoalarm/PrintScreen

– Sljedeći tjedan najavljene su obilne padaline. Vozači se još stignu preko vikenda pripremiti za zimu, i na vozilima neka obavezno imaju zimsku opremu, a bez toga neka ne izlaze na ceste jer će tako ugroziti sigurnost u prometu i sebi i drugima. Moramo se pripremiti za drugi val snijega koji će biti puno veći, a padat će cijeli tjedan – poručio je Dragan Perić, direktor VG Komunalca.

Perić je upozorio i na ledene površine koje mogu nastati zbog niskih temperatura te upozorio pješake da obuju obuću prilagođenu uvjetima koji nas očekuju.