Home Izdvojeno Vatrogasno natjecanje u Velikoj Gorici okupilo 46 ekipa

Vatrogasno natjecanje u Velikoj Gorici okupilo 46 ekipa

PODIJELITE
Foto: Laura Kompes

Proteklog vikenda Gradska sportska dvorana ugostila je 4. Kup svete Lucije i 46 vatrogasnih ekipa, koje su se natjecale u brzom spajanju usisnog voda. Najbolji rezultat u kategoriji muškarci A ostvarila je ekipa DVD-a Crikvena osvojivši 484,12 bodova. Drugo i treće mjesto osvojile su ekipe DVD-ova Andrilovec i Razljev. U ženskoj A kategoriji najbolje su bile djevojke iz DVD-a Kašina s osvojenih 481,96 bodova, a drugo i treće mjesto pripalo je vatrogaskinjama iz Buševca i Ribnice.

U kategoriji B, odnosno među natjecateljima rođenim 1986. godine i ranije, među muškim ekipama najbolji su bili vatrogasci iz Ribnice s 481, 89 bodova, a među ženskim ekipama vatrogaskinje iz Ribnice s osvojenih 479,13 bodova.

Foto: Laura Kompes
Foto: Laura Kompes

Superkup u muškoj konkurenciju osvojio je DVD Razljev, a drugim i trećim mjestom morali su se zadovoljiti ekipe DVD-ova Ribnica i Crikvena. U ženskom Superkupu najbolje su bile djevojke iz DVD-a Ribnica. Drugo i treće mjesto zauzele su ekipe DVD-ova Kašina i Turopolje.

Na ovom natjecanju prvi put nastupila je ženska ekipa seniora iz DVD-a Novo Čiče koje su počele s treninzima netom prije natjecanja. Odradile su tek sedam treninga, a s dvije nove članice, Tihanom Kompes i Natalijom Zarif, ostvarili su neočekivani rezultat i zauzeli sedmo mjesto od 13 ekipa. Muška A ekipa DVD-a Novo Čiče zauzela je 11. mjesto od ukupnih 19, a muška B je sa svojim rezultatom osvojila 10. mjesto.

Foto: Laura Kompes
Foto: Laura Kompes

– Natjecanje je bilo dobro, a s rezultatima sam jako zadovoljna jer mi imamo ekipe koje su nedugo počele trenirati i ostvarile zadovoljavajuće i neočekivane rezultate – rekla je trenerica Branka Celjak.

Natjecanje je organizirala Vatrogasna zajednica grada Velike Gorice u sklopu Lucijinih dana, pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice, a domaćin natjecanja bio je DVD Strmec Bukevski.