Home Izdvojeno Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice slavi dvadesetu obljetnicu osnutka

Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice slavi dvadesetu obljetnicu osnutka

PODIJELITE
Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice, koja obuhvaća 29 dobrovoljnih vatrogasnih društava i jednu javnu vatrogasnu postrojbu, ove godine slavi dvadesetu obljetnicu svog osnutka.
Zajednica je osnovana kao nasljednik Vatrogasnog saveza Općine Velika Gorica. Savez je djelovao od 1949. do 1991. Okupljao je 37 DVD-ova s DVD-ovima općina Orle, Pokupsko i Kravarsko. Godine 1991. VS OVG potpao je pod Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba.
Godinu dana nakon što je Velika Gorica dobila status grada, 16. veljače 1996., na Osnivačkoj skupštini Zajednici je pristupilo 16 DVD-ova, JVP i Vatrogasna jedinica Zračne luke.
– Naša je VZ jedinstvena u Hrvatskoj po tome što čak 10 DVD-ova ima tradiciju dužu od sto godina. Posebno smo ponosni na činjenicu što smo za poplave u Čičkoj Poljani digli 300 ljudi u roku od pola sata. Imamo puno mladih članova, organiziramo natjecanja, a naši će se vatrogasci sljedeće godine natjecati na Olimpijadi u Austriji – izjavio je Dalibor Mrakovčić, predsjednik Zajednice.
U subotu u 14 sati u Pučkom otvorenom učilištu održat će se svečana sjednica Zajednice. Vatrogasci u radnim i svečanim uniformama postrojit će se odmah nakon sjednice kod Robne kuće, a zabavu organiziraju ispred HVIDR-e.