Home Izdvojeno Vatrogasna vozila preniska: Stožer traži vojne kamione za podjelu hrane

Vatrogasna vozila preniska: Stožer traži vojne kamione za podjelu hrane

PODIJELITE

Sve je viša razina vode u naselju i vatrogasna vozila u Čičkoj Poljani više ne mogu poslužiti za podjelu hrane ugroženim stanovnicima. Stožer za zaštitu i spašavanje zatražio je dva vojna kamiona s vozačima, budući da su vatrogasna vozila s kojima raspolaže Stožer preniska za vožnju poplavljenim mjestom. Stanovništvo je velikim dijelom i dalje komunikacijski odsječeno. Načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Stjepan Kos ističe da je situacija ozbiljna, ali upozorava da nema mjesta panici. Vatrogasna društva i dalje dežuraju i podižu zečje nasipe ispred ugroženih kuća. U slučaju potrebe za evakuacijom, otvorena je OŠ Vukovina, a osiguran je i smještaj u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži koji je stavio na raspolaganje svoje smještajne kapacitete.

U PADU VODOSTAJ NA SIFONU ODRA

Vodostaj na sifonu Odra u podne je iznosio 349 centimetara i u padu je u odnosu na dva sata ranije kada je iznosio 354 centimetara.

Na prometnici koja iz smjera Novog Čiča vodi u Čičku Poljanu vodeni preljevi su nasuti šljunkom i potrebnim materijalom te je na taj način omogućena normalna komunikacija osobnim vozilima do Stare škole.

– Molimo sve koji mogu pomoći da svoje donacije ostvaruju isključivo putem velikogoričkog Crvenog križa i distribucijskog centra smještenog u Novom Čiču, a više informacija mogu dobiti na telefone: 01/6221318 ili 098/247040 – poručuju iz Stožera.