Home Crna Kronika Varao, krao i po Gorici: Od početka godine počinio 93 kaznena djela

Varao, krao i po Gorici: Od početka godine počinio 93 kaznena djela

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

44-godišnji bosanskohercegovački državljanin, od siječnja do prosinca uspio je počiniti čak 93 kaznena djela,od čega 47 kaznenih djela krađa, dvije teške krađe te 44 kaznena djela računalne prijevare. Ordinirao je u zagrebačkim bolnicama, ali i ostalim institucijama na području Zagreba i Velike Gorice.

– Navedena kaznena djela osumnjičeni je počinio na način da je obilazio zdravstvene ustanove (KBC Rebro, KB Merkur, Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac, KB Sestre milosrdnice, KB Sveti Duh, KBC Zagreb, Klinika za ženske bolesti i porode, KBC Šalata, Dom zdravlja Siget), ali i osnovne škole, srednje škole, veleučilišta, dječje vrtiće, knjižnice, ugostiteljske i druge objekte na području Črnomerca, Maksimira, Medveščaka, Novog Zagreba te Velike Gorice, gdje je koristio odsutnost oštećenih te iz ormarića, stolova, odjevnih predmeta i drugog, otuđivao novčanike s novcem i bankovnim karticama. Ukoliko bi naišao na PIN-ove, na bankomatima na području Zagreba podizao je novac s bankovnih računa oštećenih osoba. Ukradene predmete osumnjičeni je nakon što bi ih koristio bacao u kontejnere, a otuđeni novac je trošio na plaćanje smještaja i osobne potrebe – kažu u policiji.

Materijalna šteta koju je počinio iznosi oko 55.800 kuna. Policija ga je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja privela pritvorskom nadzorniku te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

– Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima policijskih postaja Policijske uprave zagrebačke, kao i drugih policijskih uprava nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim u cilju utvrđivanja drugih kaznenih djela za koje se sumnja da ih je počinio – dodali su iz policije.