Home Izdvojeno Uživajte u okusima tradicionalnih jela i proizvoda

Uživajte u okusima tradicionalnih jela i proizvoda

PODIJELITE

Razveselite ovoga vikenda svoje nepce na Danima hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Više od 90 izlagača i proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda po povoljnim cijenama će vam ponuditi svoje sireve, suhomesnate proizvode, med, vino, voće, povrće, kolače i druge domaće proizvode.

Za kulturno-umjetnički program pobrinut će se KUD Čiče koji će nastupati u subotu prilikom otvorenja. Tom prigodom KUD Čiče predstavit će svoje rukotvorine, odjeću i torbe, koje su nastale u sklopu projekta „Od lana haljina tkana“. Projekt, čiji je cilj očuvanje tradicije sijanja lana, njegove prerade, predenja i tkanja na tkalačkom stanu sve do konačne upotrebe dobivenog plana u svakodnevnom životu, financijski je potpomogla Zagrebačka županija.

U nedjelju možete kušati ”Vrbovečka pera”, tradicionalni kolač kojeg proizvodi Udruga proizvođača tradicijskog proizvoda ”Pera” iz Vrbovca. Njihov cilj je ovom kolaču dodati oznaku zajamčenog tradicijskog specijaliteta Republike Hrvatske.

Tijekom trajanja manifestacije održat će se i Izbor za najuzorniju seosku ženu Zagrebačke županije, a najbolje tri natjecateljice Županija će nagraditi prigodnim poklonima i novčanim nagradama. One će ujedno i predstavljati županiju na Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu 15. listopada u Kutjevu.

Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba i ove godine se održavaju u balonu Boćarskog doma u Zagrebu. On će za posjetitelje biti otvoren u subotu i nedjelju od 9 do 19 sati. Ulaz je besplatan.