Home Sport Uspješni maratonci na 9. izdanju Karlovačkog cenera

Uspješni maratonci na 9. izdanju Karlovačkog cenera

Članovi Maraton kluba Velika Gorica postigli su vlastite rekorde

PODIJELITE

U petak, 11. lipnja, članovi Maraton kluba Velika Gorica sudjelovali su na 9. izdanju Karlovačkog cenera, gdje je nastupilo preko 700 natjecatelja iz cijele Hrvatske, ali i respektabilni atletičari iz Kenije i Etiopije. Maraton klub bio je zastupljen s kompletnom muškom i ženskom ekipom.

Od ženskih predstavnica prva u cilj ušla je Lana Pečnik s vremenom 0:46:11. Nakon Lane, u cilj ulazi i Sanja Klarin s vremenom 0:49:21 što joj je ujedno i novi osobni rekord na 10 km. Nedugo nakon Sanje, u cilj ulazi i njihova treća predstavnica, Jasna Mikulić, kojoj je ovo bio klupski prvijenac kojeg je veoma uspješno završila s vremenom 0:50:38.

Kod muškaraca su imali jednog predstavnika na “Elite utrci” i dvojicu na glavnoj utrci. U elitnoj utrci je nastupio Bruno Škrinjarić, koji utrku završava s vremenom 0:33:50. Nakon Brune, ciljnom linijom prolazi i Martin Pečnik u vremenu 0:39:11. Treći član muškog tima, Hrvoje Mikulić, kojemu je također ovo bio klupski prvijenac, utrku završava za 0:45:23.

Seniorskoj momčadi sada slijedi kratak predah prije Plitvice maratona i polumaratona početkom srpnja, dok se mlađe snage već ovoga vikenda natječu u na Zagreb atletskom mitingu. Nina Vuković brani boje hrvatske reprezentacije na Balkanskom juniorskom prvenstvu u Istanbulu.