Home Sport Uspješan vikend za limače i seniore Maraton kluba Velika Gorica

Uspješan vikend za limače i seniore Maraton kluba Velika Gorica

Nastupali su na 2. kolu Hrvatske atletske lige sjever (HALS) te Zagreb21 proljetnom polumaratonu

PODIJELITE

Najmlađi članovi Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica ove su nedjelje u Varaždinu sudjelovali na 2. kolu Hrvatske atletske lige sjever (HALS) za kategoriju limača/ica. Isti se dan također održao i Zagreb21 proljetni polumaraton na kojem su članovi Kluba nastupilil sa seniorskom ekipom.

Na 2. kolu HALS-a sudjelovalo je 14 limača iz Maraton kluba, to su :Ema JuranovićGlorija KarlovićMaja KosUna LovrićSara KosZoe MenaloGabrijela PopovLara PracevićAna ŠolićGrga CerjakIvan Karlović PapakBenjamin KosKristijan Matić i Bartol Pavelić. Limači su ekipno ostvarili dobre rezultate te su se vratili s odličjima oko vrata u trci po grupama.

Na Zagreb21 proljetnom polumaratonu koji se trčao u samom srcu Zagreba najbolje plasirani član MK VG je bio Martin Pečnik s vremenom 1:29:44, a nedugo iza njega ovu je utrku završio i Josip Martinović u vremenu 1:32:57.

Idućeg vikenda novi izazovi

Već sljedećeg vikenda, u nedjelju 09.05.2021., za klupske bodove će se boriti seniorke i seniori Kluba na pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju koje će se održati u Zagrebu u sklopu utrke Boroša, na trasi koja starta na Trgu bana Josipa Jelačića a završava na vrhu Sljemena kod Televizijskog tornja.

Ukupni rezultati 2. kola HALS-a za limače su dostupni ovdje, rezultati Zagreb21 polumaratona su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti na našim Facebook stranicama.

Na natjecanju za limače je ukupno nastupilo 16 atletskih klubova sjeverozapadne Hrvatske, 135 natjecatelja uz 223 startna mjesta. Atletske discipline bile su prilagođene uzrastu te su se klupski bodovi skupljali na stazama od 100 m i 600 m, skoku u dalj, bacanju vorteksa i štafetama.