Home Izdvojeno Uskoro 4. Posavljačko Turopoljsko Sijelo

Uskoro 4. Posavljačko Turopoljsko Sijelo

PODIJELITE
Foto: Ilustracija Kosnica

Članovi KUU Turopoljske Tradicije iz Kosnice u pripremi su Posavljačkog Turopoljskog sijela koje će se održati 09. srpnja u Kosnici.
– Manifestacija se trebala održati 21. svibnja no zbog lošeg vremena, odgođeno je te se sada užurbano radi na pripremanju istog. Svake godine sve je više posjetitelja na ovoj manifestaciji te smo po prvi puta odlučili da se ovogodišnje Posavljačko Turopoljsko sijelo održi na otvorenom kako bi bilo dovoljno mjesta za sve posjetitelje. – rekli su organizatori.

Cilj ove kulturne manifestacije je da se dvije kulture i tradicije približe jedna drugoj te da se prevladaju kulturološke razlike između domicilnog stanovništva i doseljenika koji su devedesetih godina doselili na područje grada Velike Gorice. KUU Turopoljska tradicija želi da ova manifestacija preraste u tradicionalno godišnje okupljanje Posavljaka i Turopoljaca.

velika kosnica

Na Sijelu će se prikazati kulturna tradicija i baština Bosanske Posavine i Turopolja kroz glazbu i ples. Kulturno zabavni program počinje u 16 sati i predstavit će se kulturno umjetnička društva iz Turopolja te Posavljaci koji žive na području grada Zagreba i Velike Gorice. Nastupit će sedam kulturno umjetničkih društava: KUD Šćitarjevo, KUD Izvorni Običaji, KUD Čiče, KUD Derventsko Kolo, KUD Veseli Posavljaci Bijelo Brdo, HPD Kučani te KUD Rodna Gruda.

Za najmlađe je osiguran dječji park, a za odrasle tombola te bend koji će nastupiti nakon kulturnog dijela programa.
– Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti. Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da se odazovu na ovu kulturnu manifestaciju i svojom nazočnošću uveličaju ovaj kulturni događaj. – dodaju organizatori.

Kosnica Turopoljsko sijelo