Home Izdvojeno Uskoro na tržište rada izlaze novi stručnjaci

Uskoro na tržište rada izlaze novi stručnjaci

PODIJELITE

Dvadeset sedam polaznika obrazovnih programa za voditelja i knjigovođu društvenog poduzeća 21. i 22. listopada izaći će na završni ispit. Oni koji ga uspješno riješe dobit će novo zanimanje u svoju e-knjižicu.

Obrazovni programi nastali su u okviru europskog projekta EDU VG PP PLUS. Riječ je o zanimanjima kakva još ne postoje na našem tržištu, a priliku za edukaciju i stjecanje kompetencija bez naknade dobile su dugotrajno nezaposlene osobe prijavljene na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, bivši ovisnici te osobe iz postpenalnog sustava.

-Njihovim osposobljavanjem bit će ojačani potencijalni kapaciteti za društveno poduzetničke inicijative, što i jest jedan od ciljeva samog Projekta. Sve njegove aktivnosti privedene su kraju, a neke su već i završile s provedbom. – poručili su iz Pučkog otvorenog učilišta.

Nositelj projekta EDU VG PP PLUS je Pučko otvoreno učilište u suradnji s Udrugom PET PLUS iz Zagreba. Vrijedan je 1,2 milijuna kuna, od čega čak 94 posto financira Europski socijalni fond.