Home Kultura USKORO Galženica priprema izložbu Sare Pukanić

USKORO Galženica priprema izložbu Sare Pukanić

PODIJELITE

“Toga su dana svi u kući bili sretni” naziv je izložbe mlade fotografkinje Sare Pukanić koja se u petak, 28. siječnja, na Noć muzeja, otvara u Galeriji Galženica. Odličan je to nastavak uspješnih izložbi i projekata aktualne voditeljice Galerije, kustosice Antonije Vodanović

Na kat Galženice ovoga nam puta stiže mlada djevojka koju mnogi sugrađani pamte kao djevojčicu, kćer Ive Pukanića, velikogoričkog novinara, publicista, urednika Nacionala koji je smrtno stradao u terorističkom napadu 2008. godine.

Sara Pukanić danas je studentica diplomskog studija fotografije pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Bit će izložene tri serije analognih fotografija koje obilježava intimistički pristup obiteljskom naslijeđu, sjećanju na preminule članove obitelji i ispitivanju fragmentarnosti vlastita identiteta. Svaka je serija jedan „čin“ priče o gubitku, bliskosti, nedovršenosti i čežnji, ali u cjelini funkcioniraju kao prolog za budućnost.

U sklopu izložbe autorica će predstaviti serije ”Jedna za dušu” (2019.), ”Roza” (2020.) i ”Oni i ja” (2021.), a u popratnom programu održat će se i razgovor s umjetnicom.

Kustosica izložbe je Valentina Ćurković, a izložba ostaje otvorena do 4. 3. 2022.