Home Izdvojeno Uređaji tvrtke Bosch štede novac i čuvaju prirodu

Uređaji tvrtke Bosch štede novac i čuvaju prirodu

PODIJELITE

Sve izraženije klimatske promjene Europska unija želi zaustaviti mjerama ’20-20-20′, odnosno do 2020. godine smanjiti emisiju stakleničkih plinova za 20% u odnosu na 1990. godinu, ostvariti udio obnovljivih izvora energije od 20% u ukupnoj potrošnji energije te povećanjem energetske učinkovitosti za 20 % smanjiti ukupnu energetsku potrošnju.

26. rujna u svim zemljama Europske unije na snagu stupa ErP Direktiva. Ona se odnosi na proizvode koji su u svojoj upotrebi vezani uz potrošnju energije, kao što su sustavi za grijanje prostora i akumulaciju tople vode.

– Direktiva propisuje način proizvodnje i energetsku učinkovitost proizvoda, emisiju štetnih dimnih plinova te mogućnost njegove reciklaže – kaže Dino Juriša iz tehničke službe tvrtke Bosch.

prezentacija-Bosch1

 

UČINKOVITI KONDENZACIJSKI UREĐAJI

Zastarjeli plinski uređaji za grijanje prestat će se proizvoditi već u rujnu. Njih će zamijeniti kondenzacijski uređaji koji već sada koriste mnogi potrošači.

Na tržištu su na raspolaganju uređaji visoke energetske učinkovitosti, koji mogu doprinijeti znatnom smanjenju potrošnje energije.

– Već duže vrijeme govorimo o činjenici da su karakteristike pojedinačnih proizvoda dosegle, u smislu učinkovitosti, vrlo visoke razine, gotovo svoje maksimume. Stoga je daljnji napredak moguć prvenstveno formiranjem sustava, i kombinacijom različitih, ali kompatibilnih tehnologija. Direktiva će upravo u tom smislu jasnije predočiti krajnjim potrošačima daljnje tehnološke mogućnosti. Ali će, isto tako i podignuti cjelokupni postupak projektiranja i formiranja sustava na višu stručnu razinu, dalje od potrošača – napominje Juriša.

prezentacija-Bosch2

Energetska naljepnica bit će obavezna za uređaje snage do 70 kW, sistemske pakete do 70 kW, spremnike do 500 l, te pojedinačno za uređaje za regulaciju temperature i solara. Uređaji snage 70 – 400 kW, te spremnici do 2000 l bit će obuhvaćeni pravilima direktive, ali neće imati obvezu označavanja za potrošača, s obzirom da je pretpostavka da tako velike sustave ne kupuje prosječni potrošač, nego se njima bave stručnjaci. Naljepnica će morati biti na uređajima koji su javno izloženi, ali će se morati isporučivati i kupcima za ugradnju u privatne stambene prostore, pri svakoj kupovini.

EDUKACIJA OVLAŠTENIH SERVISERA

Tvrtka Bosch educira ovlaštene servisere koji će korisnicima novih uređaja dati sve potrebne informacije. Edukacija je održana u Kurilovcu, na gospodarstvu obitelji Dianežević, koja se također bavi ugradnjom sustava centralnog grijanja. Obuku je prošlo 20 servisera.

Bosch, Dianezevic, buderus (20)

– Domaćini smo jednom značajnom projektu čiji je cilj pokazati najnovije tehnologije, a s druge strane postići jednu učinkovitost o kojoj danas svaki čovjek mora razmišljati kako bi mu grijanje postalo ekonomičnije. Ovdje smo pokazali različite učinkovite uređaje, kao što su kondenzacijski, a kako bi ispoštovali direktive Europske unije – kazao je Stjepan Dianežević.

Bosch,-Dianezevic,-buderus-(39)

Tvrtka Bosch izgradila je svoju svjetsku prepoznatljivost na jedinstvenoj inovativnosti, vrhunskoj kvaliteti proizvoda i društvenoj odgovornosti. Predanost tehničkom savršenstvu i društvenoj odgovornosti utkani su u njene temelje, i vodilja su svakog njenog zaposlenika. Bosch je svim aktivnostima, znanjem i uvjerenjem posvećen razvoju pametnih i djelotvornih rješenja usmjerenih čovjeku. Njihov kontinuirani razvoj i usavršavanje, s najvećim europskim prosječnim brojem inovacija, imaju uvijek zajednički cilj: poboljšanje kvalitete života.

INŽENJERSKA FASCINACIJA

Jedinstvena inženjerska fascinacija stvaranjem uvijek boljih rješenja, kroz 129-godišnju tradiciju dovela je do integracije proizvoda Bosch ne samo u gotovo svaki dom, nego i u svijest, gdje su povezani s pojmovima funkcionalnosti, pouzdanosti, sigurnosti, komfora i zadovoljstva korištenja.

prezentacija-Bosch3

 

Grupa Bosch vodeći je globalni dobavljač tehnologije i usluga. Prema preliminarnim brojkama u 2014. godini njegovih oko 290 000 zaposlenika ostvarilo je promet od 48,9 milijardi eura. Djelatnosti grupe podijeljene su u četiri poslovna područja: Mobility Solutions, Industrial Tech-nology, Consumer Goods i Energy and Building Technology. Grupa Bosch obuhvaća društvo Robert Bosch GmbH i više od 360 podružnica i regionalnih društava u oko 50 zemalja. Ako ubrojimo i njegove prodajne i servisne partnere, Bosch je zastupljen u oko 150 zemalja.

– Ova svjetska mreža za razvoj, proizvodnju i prodaju temelj je za daljnji rast. U 2014. Bosch je prijavio oko 4600 patenata diljem svijeta. Strateški je cilj Grupe Bosch nuditi inovacije za povezani život. Inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života diljem svijeta. Ukratko, Bosch proizvodi „Tehnologiju za život“. Sva poboljšanja koja uvodimo usmjerena su poboljšanju kvalitete života. To je tradicija koja je protkana kroz poslovanje tvrtke od prvoga dana pa sve do danas – ističe Dino Juriša.

prezentacija-Bosch4

Tvrtku je 1886. godine u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku“. Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu Grupe Bosch i omogućuje joj dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija s ciljem osiguranja budućnosti tvrtke. Ukupno 92% udjela u tvrtki Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne zaklade Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetničkog vlasništva izvršava trust. Ostatak poslovnih udjela u vlasništvu je obitelji Bosch i tvrtke Robert Bosch GmbH.

 PRODUŽENO JAMSTVO

– Naša je kompanija svim aktivnostima, znanjem i uvjerenjem posvećena razvoju pametnih i djelotvornih rješenja koja Vaš život čine kvalitetnijim, sigurnijim i održivim.

Usprkos vrhunskoj proizvodnoj tehnologiji, višestrukim pozornim kontrolama i visokoj pouzdanosti uređaja, nemoguće je u potpunosti otkloniti mogućnost pojave kvara ili nedostataka u njegovom radu.

Kako nam je, baš kao i Vama, u centru pozornosti sigurnost i komfor Vas i Vaše obitelji, za Vas smo vrhunski osposobili mrežu naših ugovornih ovlaštenih servisnih partnera koji su Vam na raspolaganju za stručno puštanje u pogon, sve servisne zahvate i redovno održavanje, a naše uređaje prati redovno tvorničko jamstvo u trajanju do dvije godine – ističu iz Boscha.

Bosch, Dianezevic, buderus (3)

Uvjet prve godine redovnog tvorničkog jamstva je da ovlašteni servis Bosch toplinske tehnike obavi puštanje u pogon, koje je za potrošača besplatno. Uvjet druge godine redovnog tvorničkog jamstva je da ovlašteni servis Bosch toplinske tehnike obavi prvi godišnji servis pred istek prve godine korištenja, koji potrošač plaća direktno ovlaštenom servisu.

– I nakon isteka redovnog jamstva, želimo i dalje brinuti za siguran i pouzdan rad Vašeg uređaja. Zato Vam nudimo mogućnost produžene jamstvene sigurnosti.

I nakon isteka redovnog tvorničkog jamstva, Vaš uređaj može biti jamstveno osiguran, čak do pet godina od datuma ovlaštenog puštanja u pogon.

U periodu tri mjeseca pred istek redovnog jamstva u drugoj godini korištenja uređaja, u mogućnosti ste s našim ovlaštenim servisnim partnerom sklopiti Ugovor o produženom jamstvu koji pokriva sljedeću godinu. Tri mjeseca pred istek te godine, u mogućnosti ste ponovno sklopiti Ugovor o produženom jamstvu, koji pokriva sljedeću godinu. Ukupno možete u nizu tri puta sklapati Ugovor o produženom jamstvu, odnosno jamstveno osigurati svoj uređaj tri puta po jednu godinu nakon dvije godine tvorničkog jamstva. Dakle, za Vaš uređaj možete ostvariti ukupno čak pet godina jamstva! – poručuju iz Boscha.

Svaki godišnji Ugovor o produženom jamstvu plaćate ovlaštenom serviseru s kojim ste sklopili Ugovor, po ugovorenoj cijeni. Cijena ugovora pokriva uslugu jednog godišnjeg zahvata održavanja uređaja, rezervne dijelove u slučaju njihovog kvara u tijeku ugovorene godine te rad ovlaštenog servisa u intervenciji zamjene neispravnih rezervnih dijelova.

Bosch, Dianezevic, buderus (15)

UŠTEDITE 30 POSTO NA GRIJANJU

Teško da se može ekonomičnije grijati – jer moderna kondenzacijska tehnologija nenadmašna je svojom malom potrošnjom energije. Kondenzacijskom tehnologijom znatno se smanjuje potrošnja energije i emisije CO2. Bosch visokoučinkoviti kondenzacijski uređaji, naime, ne koriste samo toplinu koja nastaje pri izgaranju, nego i toplinu sadržanu u dimnim plinovima i istu dovode sustavu grijanja. Tako se u usporedbi sa starijim uređajima može uštedjeti do 30 % na troškovima grijanja. Kada grijete energetski učinkovito, uvijek imate dvostruki razlog za zadovoljstvo. Jer, osim uštede na troškovima, smanjujete zagađenje okoliša smanjenjem emisija CO2 i čuvate prirodne izvore energije.

– Bosch uvijek u prvi plan nastoji staviti visoko učinkovite sustave koji štedeći ujedno i čuvaju okoliš – napominje Boschov djelatnik Mario Širić.