Home Izdvojeno Upoznajte djetetove potrebe i interese kroz radionice programa ‘Rastimo zajedno’

Upoznajte djetetove potrebe i interese kroz radionice programa ‘Rastimo zajedno’

PODIJELITE

Centar za djecu, mlade i obitelj pokrenuo je novi ciklus radionica za roditelje pod nazivom ‘Rastimo zajedno’.
Program je namijenjen roditeljima djece u dobi do četiri godine. Radionice omogućuju protok novih informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima te promiču rast i razvoj i roditelja i djeteta.

Kroz program roditelji će se međusobno upoznati, upoznat će se s ‘četiri stupa roditeljstva u najboljem interesu djeteta’, moći će preispitati vlastite roditeljske vrijednosti i ponašanja, upoznati se s temeljnim psihološkim potrebama, upoznati se s djetetovim potrebama i individualnim razlikama, dobiti uvid u unutarnje i vanjske izvore snaga.

Program se sastoji od jedanaest dvosatnih tematski povezanih radionica koje provodi posebno educiran voditeljski tim stručnjaka za podršku ranom razvoju. Radionice će se održavati četvrtkom od 17.00 do 19.00 sati.

Program je razvijen tijekom 2008. i 2009. godine u suradnji s voditeljicama i roditeljima koji su sudjelovali u dva pilot-projekta u ukupno 25 dječjih vrtića u Hrvatskoj. Program radionica ‘Rastimo zajedno’ nastao je unutar Projekta za podršku roditeljstvu u zajednici u okrilju Programa za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo ‘Prve 3 su najvažnije!’ Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj. Potporu razvoju programa dala je i Agencija za odgoj i obrazovanje RH, Odsjek za predškolski odgoj.
Program se provodi zahvaljujući sredstvima Zaklade ‘Hrvatska za djecu’.

Iz Centra za djecu, mlade i obitelj pozivaju sve zainteresirane roditelje da se predbilježe u Centru, na telefon 01/6231-734, putem e-maila info@centar-dmo-vg.hr ili putem FB stranice.
Predbilježbe su moguće do 8.veljače 2016.g.