Home Gospodarstvo FOTO Ulica Marije Jurić Zagorke dobila novo naličje, pješačku i biciklističku stazu

FOTO Ulica Marije Jurić Zagorke dobila novo naličje, pješačku i biciklističku stazu

Nastavlja se s podizanjem kvalitete komunalne infrastrukture s ciljem poboljšavanja prometne komunikacije u cijelom gradu

PODIJELITE

Gradonačelnik Krešimir Ačkar danas je sa suradnicima obišao radove na ulici Marije Jurić Zagorke, bivše Ulice Matije Gupca. Radovi na ovoj dionici su uključivali podzemnu infrastrukturu te se stvorio novi izgled ulice uz pješačku i biciklističku stazu.

“Nastavljamo s podizanjem kvalitete komunalne infrastrukture u Velikoj Gorici. Riječ je o investiciji vrijednoj 2,6 milijuna kuna koja uključuje svu podzemnu infrastrukturu, kolnik te pješačku i biciklističku stazu. Ovo je novo naličje u samom centru grada.”, govori nam gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Kako nam govori Jurica Mihalj, direktor tvrtke VG Komunalac, rekonstrukcija je bila u dužini od 255 metara te su radovi trajali oko 70 dana. “Stavljena je nova rasvjeta, 19 znakova vertikalne signalizacije i još ih se par postavlja. Otvorene su dvije rampe za nove stambene zgrade, a neke su ostavljene za buduće stvari i za povezivanje sa školom. Zahvaljujem svima koji su radili na ovom projektu kako bi građani mogli uživati u ovoj prometnici.”, govori Mihalj.

Cilj je uskoro spojiti navedenu ulicu s Gajevom. “Nakon komunikacije koju poboljšavamo Kirinčićevom ulicom u suradnji s HAC-om u Kurilovcu, tako i ovdje poboljšavamo komunikaciju svih dijelova našeg grada. Ovo je samo jedna u nizu ulica u kojoj ćemo sukladno planovima i programima nastaviti s radovima.”, zaključuje Ačkar.