Home Izdvojeno Uključite se u projekt ”Poklonimo Božić”

Uključite se u projekt ”Poklonimo Božić”

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Ana Marija Vekić, Ana Peternac Bučan i Ivana Katarina Knežević na inicijativu svojih prijatelja i sugrađana pokrenile su u Velikoj Gorici projekt ”Poklonimo Božić”. Ove tri voditeljice projekta ističu da sve pomaganje odvija neposrednim kontaktom između sugrađana u potrebi i onih koji pomažu. Projekt je pokrenut kako bi ove godine što većem broju Velikogoričana osigurali dostojan, sretan i veseo Božić.

Zato ako želite nekome pomoći ovih blagdana, pokloniti mu svoje vrijeme, trud i pažnju čineći nešto dobro, prijavite se i navedite što možete pružiti: neku konkretnu uslugu, učiniti dobro djelo, osigurati materijalno dobro. S druge strane, ako vam je pomoć potrebna ili znate nekoga kome bi ona dobro došla, nekoga tko je star, nemoćan, izoliran, u potrebi, također se možete prijaviti. Po primitku svih prijava, bit ćete ”upareni” i upućeni na osobu/obitelj kojoj treba, odnosno koja pruža usluga, djelo, materijalno dobro.

prilog podjela paketa_1
Foto: Ilustracija

Voditeljice projekta ”Poklonimo Božić” ističu da su mogućnosti neograničene: – Očistiti starijoj osobi kuću, otići u nabavu božićnih namirnica sa/za starijom/u osobu i pomoći u kupnji i nošenju, ispeći kolače za nekoga, osigurati poklone za djecu obitelji slabijeg imovinskog statusa, zajednički otići u nabavu božićnih namirnica s osobom/obitelji u potrebi i podmiriti trošak, pozvati nekoga k sebi na božićni ručak, platiti račun za režije, očistiti stan, nacijepati drva, otići u trgovinu, popraviti kućanski aparat, osigurati dječje potrepštine, nabaviti prehrambene namirnice –

– Dragi sugrađani, o vašoj dobroj volji i spremnosti na sudjelovanje ovisi na koliko potreba ćemo uspjeti odgovoriti. Ne zaboravite, ovo je projekt građana jednih za druge – moj, tvoj i vaš projekt! Zajedničkim snagama možemo mnogo postići i zapamtite: Pomoći može svatko, to je barem lako! – naglasile su voditeljice.

Projekt su podržali Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica i Udruženje obrtnika Velika Gorica.

Prijave, pitanja, ideje i prijedlozi primaju se putema Facebook stranice Poklonimo Božić, na e-mail poklonimobozic@gmail.com i na telefon 095 7481 620.