Home Vijesti Uključite se komentarima i predložite imena za male rode

Uključite se komentarima i predložite imena za male rode

Zeleni prsten Zagrebačke županije traži vaše prijedloge

PODIJELITE

U Donjoj Kupčini postavljena je kamera Javne ustanove Zeleni prsten koja prenosi što se događa u gnijezdu jedne rode 24 sata na dan. Ove godine roda je snijela pet jaja te sada ima male ptiće koje čuva, hrani i priprema za život. Mali ptići sada će trebati ime, a ovdje nastupate vi. “Već tjednima svakodnevno pratimo što se događa u gnijezdu naših roda. Naša tri pića su sve veća i veća i stiglo je vrijeme da dobiju imena. Pomozite nam odabrati imena za malene rode.”, pozivaju iz Zelenog prstena Zagrebačke županije.

Vaše prijedloge s kratkim obrazloženjima možete pisati u komentare do 5. srpnja na Facebook stranici Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije. Djelatnici JU Zeleni prsten će potom suziti izbor na pet najboljih prijedloga. Konačna imena odabrat će pratitelji stranice Javne ustanove Zeleni prsten.

Od samog početka u gnijezdu je bilo vrlo zanimljivo. Prvo su rode uređivale i dograđivale gnijezdo, potom je snimljeno kako se rode pare. Trenutno možete pratiti kako rode brinu o svojim ptićima, kako ih hrane, a uskoro će ih učiti kako letjeti. Zanima li i Vas tajanstveni život roda, pratite što se događa u gnijezdu roda na OVOM linku.

Uživajte u tajanstvenom životu roda, možda se i vi zaljubite u njih kao i one u naš prekrasan i bajkovit krajolik te predložite imena za ovogodišnje ptiće. Možda vaš prijedlog bude najbolji i ptići dobiju to ime.