Home Najave Učiteljica Jasminka Podlejan predstavlja kulturno naslijeđe kroz projekt “Kak je negda bilo”

Učiteljica Jasminka Podlejan predstavlja kulturno naslijeđe kroz projekt “Kak je negda bilo”

Iduće srijede će se održati otvorenje izložbe "Kak je negda bilo" te predstavljanje knjige "Lepi naš k(r)aj"

PODIJELITE
Foto: skolskiportal.hr

U srijedu, 22. 11. 2023., Pučko otvoreno učilište Velika Gorica ugostit će otvorenje izložbe “Kak je negda bilo” i predstavljanje knjige “Lepi naš k(r)aj” autorice Jasmike Podlejan. Svečanosti će se održati u Galeriji Trumbetaš i Vijećnici na adresi Zagrebačka 37, I. kat, s početkom u 18:00 i 18:30 sati.

Učiteljica Jasminka Podlejan iz OŠ Pokupsko zajedno sa svojim učenicima posvetila se istraživanju i zapisivanju priča svojih djedova i baka. Njihove zapise i priče objedinila je u projekt pod nazivom “Kak je negda bilo”. Osnovna ideja ovog projekta je razvijanje svijesti o vlastitoj kulturi kod osnovnoškolaca i mladih te prikazivanje nužnosti očuvanja tradicije pokupskoga kraja. Učenici kroz istraživanje svog kulturnog naslijeđa analiziraju njegovo značenje i važnost te razmatraju različite načine kako se ono prenosi s generacije na generaciju.

Organizatori ovog događanja su Pučko otvoreno učilište Velika Gorica i Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica. Izložba “Kak je negda bilo” bit će otvorena za razgledavanje do 3. prosinca 2023.