Home Izdvojeno Učenici velikogoričke gimnazije briljirali na Državnoj maturi

Učenici velikogoričke gimnazije briljirali na Državnoj maturi

PODIJELITE

Učenici Gimnazije Velika Gorica i ove godine nastavili su niz dobrih rezultata na ispitima Državne mature. U šest godina, koliko se provodi državna matura, velikogorička gimnazija svrstala se među 25 najboljih škola u Republici Hrvatskoj.

Najbolje rezultate na državnoj razini ostvarili su Georghe Beta koji je ispit iz fizike riješio bez ijedne greške, Lana Kuštark zauzela je peto mjesto iz likovne umjetnosti, Ana Marija Senfner osvojila je sedmo mjesto iz sociologije te Marko Karlović 10. mjesto iz biologije.

učenici

Fran Rašić, Nikolina Lukić, Kristina Rak, Tea Konstein, Paula Čivrak i Petra Kovačić, uspjeli su riješiti ispit slušanja i esej iz Engleskoga jezika na višoj razini bez greške, a Ljudevit Bučanac i Filip Vrbanc položili su sve ispite Državne mature odličnim uspjehom.

– Kada pogledamo ukupne rezultate učenika škole na nacionalnoj razini, Gimnazija ‘Velika Gorica’ izrazito je visoko rangirana. Svake godine imamo rezultate iznad nacionalnog prosjeka, ali iz niti jednog predmeta pojedinačno nismo bili ispod nacionalnog prosjeka. Što ukazuje na izrazito visoki angažman i motiviranost profesora i učenika, jer bez sinergije rada profesora i učenika nemoguće je postići ovakve rezultate. Mi smo škola koja gradi intelektualce ovoga grada i trebali bi biti na ponos cijeloj Velikoj Gorici – rekla je ravnateljica mr. sc. Brankica Žugaj.

Učenici su dobili i podršku od škole, točnije svojih profesora koji su s njima odradili probnu državnu maturu iz Hrvatskog jezika, Matematike i Engleskog jezika kako bi im pomogli da se što bolje pripreme. Tako su oni mogli iskusiti uvjete koji će vladati tijekom polaganja ispita Državne mature i izbjeći nepotreban stres.