Home Kultura Učenici obilježili “Međunarodni dan čitanja na glas” zabavnom aktivnošću

Učenici obilježili “Međunarodni dan čitanja na glas” zabavnom aktivnošću

Učenici su rješavali zadatak "Meni se to dogodilo", odličnu aktivnost koja ih je poticala da se kreativno izražavaju na glas

PODIJELITE
Foto: OŠ Eugena Kvaternika

Jučer su učenici Osnovne škole Eugena Kvaternika obilježili “Međunarodni dan čitanja na glas” na inicijativu djelatnica Knjižnice Galženice. Učenici su trebali riješiti zadatak “Meni se to dogodilo”, odličnu aktivnost koja ih je poticala da se kreativno izražavaju na glas.

Učenici su dobili šešir iz kojeg su izvlačili pitanja pa su trebali samostalno odgovoriti na svoj papir. Oni koji su željeli su svoje odgovore pročitali na glas i podijelili ih s drugim učenicima, učiteljicom i knjižničarkom.

“Na našem zlatnom „stolcu pričalici“ smjenjivali su se učenici i pričali o malim, ali za njih velikim životnim trenucima. U pozitivnom ozračju učenici su se ohrabrili te podijelili svoje velike i male tajne, a ostatak učenika nagradio ih je velikim pljeskom.”, navodi knjižničarka Davorka Fancko Vnučec iz OŠ Eugena Kvaternika.

Neki učenici svoje su doživljaje pisali i na kajkavskom jeziku. Ako i sami želite igrati ovu igru, na stranici knjižnice OVDJE možete pronaći sve upute.