Home Izdvojeno Učenici Habdelića i ove godine sudjelovali na satu povijesti iz Vukovara

Učenici Habdelića i ove godine sudjelovali na satu povijesti iz Vukovara

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Povodom obilježavanja 26. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu grada Vukovara 1991. godine, učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole Jurja Habdelića sudjelovatli su na projektu 8. sat povijesti iz Vukovara – Dan sjećanja na žrtvu grada Vukovara 1991.”.

Pod vodstvom profesorice Zdenke Matijaković, a na poziv Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara danas su, putem videokonferencije, od 10 do 12 sati, sat povijesti slušali u vukovarskoj školi. – Koristeći CARNetovu video konferencijsku mrežu, jednim satom povijesti povezali smo 22 hrvatska grada s ciljem sjećanja na slavne dane obrane grada heroja i domovine Hrvatske. Tema  8. sata povijesti iz Vukovara je “Učitelji u Domovinskom ratu – Učitelji uče primjerom” – objasnila je profesorica OŠ Jurja Habdelića Zdenka Matijaković.

Na početku videokonferencije sve sudionike pozdravila je ministrica znanosti, obrazovanja i športa koja je istaknula važnost poučavanja o Domovinskom ratu. Ovogodišnjom temom odali su počast učiteljima koji su sudjelovali u obrani domovine, svima koje smo u toj obrani izgubili, kao i onima koji su svojim radom i trudom po različitim školama širom Hrvatske primali svoje kolege iz okupiranih dijelova, kao i djecu prognanike i izbjeglice, pružali im utjehu i pomoć kako bi preživjeli teške trenutke daleko od svojih domova.

– Veliku čast učinila nam je profesorica Marija Bačurin, koja je podijelila s nama svoja sjećanja na događaje s goričkog područja iz 1991. godine – o životu i radu pod uzbunama, o zračnim napadima, stradanjima, ali i o prijateljstvu s bivšom učenicom iz Čepina kraj Osijeka – ispričala je Zdenka Matijaković.