Home Izdvojeno U župi Navještenja BDM se nakon 20 godina ponovno održava mlada misa

U župi Navještenja BDM se nakon 20 godina ponovno održava mlada misa

Matej Zakanj iz Velike Gorice, župljanin župe Navještenja Blažene Djevice Marije, primio je red prezbiterata od nadbiskupa Dražena Kutleše iz Zagreba

PODIJELITE

Matej Zakanj iz Velike Gorice, župljanin župe Navještenja Blažene Djevice Marije, primio je red prezbiterata od nadbiskupa Dražena Kutleše iz Zagreba. Time je postao svećenik u službi Kristovoj. S nestrpljenjem se iščekuje njegova prva mlada misa, koja će se održati ove nedjelje.

Ovaj događaj ima poseban značaj za život župe Navještenja, cijeli grad Veliku Goricu te Turopoljski kraj. Posljednja mlada misa u župi Navještenja održana je prije dvadeset godina, a tada je mladomisnik bio Matejev ujak, vlč. Duje Kurtović.

Pripreme za mladu misu u župnoj crkvi započet će trodnevicom:

  • U četvrtak, 8. lipnja, na svetkovinu Tijelova, vlč. mr. Luka Brešić, župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca, predslavit će svetu misu u 11:00 sati
  • U petak, 9. lipnja, vlč. Duje Kurtović, župnik župe Svetog Franje Ksaverskog u Karlovcu i mladomisnikov ujak, predslavit će svetu misu u 18:30 sati
  • U subotu, 10. lipnja, vlč. Ivan Vučak, župnik župe Presvetog Trojstva u Krašiću, predslavit će svetu misu u 19:30 sati.

Mlada misa vlč. Mateja Zakanja bit će održana u nedjelju, 11. lipnja 2023. godine, s početkom u 10:00 sati u župnoj crkvi Navještenja. Slavlje će započeti roditeljskim blagoslovom ispred obiteljske kuće u 9:00 sati. Propovijedat će vlč. Dario Kral, vicekancelar pri Nadbiskupskom duhovnom stolu u Zagrebu.

Matej Zakanj, sin Željka i Zore (rođene Kurtović), već kao dječak s radošću je služio kao ministrant i pomagao svećenicima. Kasnije se pridružio zboru mladih “Navještenje” i vokalistima svetog Josipa u župi Navještenja.

Iz Navještenja pozivaju sve da se odazovu na ovo euharistijsko slavlje u što većem broju i time podrže mladog svećenika Mateja na početku njegove svećeničke službe.