Home Izdvojeno U Zagrebačkoj županiji zabilježen najveći rast neto plaće u Hrvatskoj

U Zagrebačkoj županiji zabilježen najveći rast neto plaće u Hrvatskoj

Stigla je nova analiza Hrvatske gospodarske komore o plaćama po županijama za 2017. godinu

PODIJELITE

Nova analiza Hrvatske gospodarske komore o plaćama po županijama za 2017. godinu pokazala kako je Zagrebačka županija zabilježila najveći rast neto plaće u Republici Hrvatskoj i to čak od 7,9 posto u odnosu na godinu prije.

Osim najvećeg rasta neto plaće, Zagrebačka županija u posljednjih pet godina bilježi i najveći kontinuirani rast zaposlenosti od svih županija i to 13 posto. Nakon Zagrebačke županije slijedi Međimurska županija sa 7,8 posto, Ličko-senjska županija sa 7 posto i Krapinsko-zagorska županija s 5,8 posto.

Očekuju se još bolji pokazatelji u narednom periodu

Župan Stjepan Kožić nakon analize ističe kako će pokazatelji u idućem periodu biti još bolji. “Na području županije imamo ugovorene 3 milijarde kuna vrijedne radove na vodnokomunalnoj infrastrukturi. Radovi su već počeli na više lokacija, trajat će nekoliko godina i svakako će postati generator daljnjeg gospodarskog razvoja. I sama Zagrebačka županija je investitor. Energetski obnavljamo četiri škole i tri doma zdravlja ukupne vrijednosti 72 milijuna kuna, a ne nedostaje nam ni privatnih investitora“, istaknuo je Kožić za portal Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija svake godine raspisuje natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima. Dodjeljuju se za početak poslovanja poduzetnika te za povećanje konkurentnosti za proizvodne i neproizvodne djelatnosti. Upravo je u tijeku isplata 7,27 milijuna kuna potpora za 219 prijavljenih projekata.