Home Izdvojeno U Velikoj Gorici sve više stranih studenata

U Velikoj Gorici sve više stranih studenata

PODIJELITE

Veleučilište Velika Gorica aktivno sudjeluje u Erasmus programu te je do sada potpisalo desetak ugovora o razmjeni profesora i studenata sa europskim zemljama. Ovih dana, upravo u sklopu Erasmus programa, na dodiplomski studij Očne optike došlo je četvero čeških studenata, te dva studenta iz Poljske koji pohađaju specijalistički studij Kriznog menadžmenta.

studenti2U inozemstvo je do sada otišao 21 student, 19 na studentsku praksu -Malta, Cambridge – UK, Irska, Njemačka i dvoje na studijski boravak u Irsku. Do sada su potpisali deset bilateralnih ugovora s inozemnim visokoškolskim ustanovama na kojima je omogućena razmjena studenata u sklopu Erasmus programa. Ovakvom inicijativom studentima je omogućen odlazak u inozemstvo na studijski boravak koji je većim dijelom financiran u sklopu visokoškolskog Lifelong Learning programa.

NOVA RAZMJENA STUDENATA  

Uskoro će potpisati još tri bilateralna ugovora za mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja sa Španjolskom, Grčkom i Poljskom. Nova suradnja trebala bi pridonijeti razmjeni znanja i iskustava naših studenata sa studentima iz drugih dijelova Europe. Krajem veljače Veleučilište  je u sklopu Erasmus programa, ugostilo Karla Amona, stručnjaka za menadžment i marketing u optometriji i predavača na studiju optometrije na Sveučilištu u Aalenu, u njemačkoj pokrajini Baden-Wurttemberg. Karl Amon je s djelatnicima i studentima na stručnom studiju Očna optika podijelio svoja znanja i iskustva koja će poslije moći svakodnevno koristiti u svom poslu. U travnju je najavljen dolazak i voditelja studija optometrije u Cambridgeu, koji će studentima Veleučilišta održati predavanje, a ujedno se u Velikoj Gorici planira i radionica predstavnika visokih škola u području optometrije iz Italije, Njemačke, Češke, Austrije, Rumunjske, Bugarske i Makedonije.