Home Najave U subotu pokazna vježba u centru grada uz vatrogasce, policiju, hitnu službu…

U subotu pokazna vježba u centru grada uz vatrogasce, policiju, hitnu službu…

Riječ je o pokazno-terenskoj vježbi civilne zaštite VG Potres 2022.

PODIJELITE

U subotu, 22. listopada će se u Parku Franje Tuđmana u Velikoj Gorici održati Pokazno-terenska vježba civilne zaštite VG Potres 2022. Riječ o vježbi koja se organizira temeljem Godišnjeg plana vježbi civilne zaštite Grada Velike Gorice za 2022. godinu uz potporu Veleučilišta Velika Gorica zbog jačanja pripravnosti sustava civilne zaštite Velike Gorice za odgovor na posljedice razornog potresa. Ova vježba ujedno je i početak manifestacije “Dani kriznog upravljanja” koji će se ove godine održati u Velikoj Gorici od 22. do 27. listopada.

Tema vježbe je djelovanje sustava civilne zaštite Grada Velike Gorice kod saniranja primarnih posljedica razornog potresa
na području Grada Velike Gorice.

Među ciljevima su provjera usklađenosti djelovanja sudionika i operativnih snaga sustava civilne zaštite Grada Velike Gorice sukladno važećim propisima, provedba operativnih mjera civilne zaštite (uzbunjivanje i obavješćivanje, evakuacija, traganje i spašavanje, zbrinjavanje, prva pomoć) u slučaju razornog potresa
te provjera planskih dokumenata civilne zaštite Grada Velika Gorica.

Vježba će pomoći i u provjeri rada Stožera civilne zaštite Grada Velika Gorica u terenskim uvjetima, a uključivat će traganje za unesrećenim osobama nakon potresa, zbrinjavanje unesrećenih osoba (pružanje medicinske skrbi) te implementaciju naučenih lekcija u važeće propise koji definiraju sustav civilne zaštite Grada Velika Gorica.

Vježba će se provesti u parku Dr. Franje Tuđmana i Čiču. Početak vježbe je u Parku u centru grada od 8 sati ujutro, a operativni početak vježbe je u 10 sati.

U vježbi će sudjelovati Stožer civilne zaštite Grada Velika Gorica, Područni ured civilne zaštite Zagreb, Vatrogasna zajednica Grada Velika Gorica, Gradsko društvo Crvenog križa, Policijska postaja Velika Gorica, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Specijalistička postrojba civilne zaštite Velike Gorice, Povjerenici i zamjenici povjerenika civilne zaštite, studenti Veleučilišta Velika Gorica te pravne osobe od interesa za sustav civilne zaštite Grada Velika Gorica.