Home Gospodarstvo U srijedu zanimljivo predavanje o društvenom poduzetništvu

U srijedu zanimljivo predavanje o društvenom poduzetništvu

Na predavanju će se ocrtati kontekst unutar kojeg se razvila svijest o važnosti društveno-poduzetničkog modela te ukratko razjasniti terminologiju i status društvenog poduzetništva u Hrvatskoj danas

PODIJELITE

U suradnji s Razvojnom agencijom Grada Velike Gorice će Zadruga za etično financiranje i Zelena mreža aktivističkih grupa, održati predavanje pod nazivom “Društveno poduzetništvo – Kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća?“. Predavanje će se održati u srijedu, 23. ožujka u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 13 sati.

Predavanje će održati Maja Weisglass, sociologinja i suosnivačica lokalne mreže ECG konzultanata, a na predavanju će sudjelovati i društvena poduzetnica s područja Zagrebačke županije – Tatjana Kos koji će predstaviti udrugu i poduzeće Hrvatski interijeri.

“Na predavanju će se ocrtati kontekst unutar kojeg se razvila svijest o važnosti društveno-poduzetničkog modela i ukratko razjasniti terminologiju te status društvenog poduzetništva u Hrvatskoj danas”, naveli su organizatori.

Predstavljena će biti i ECG metodologija koja čini sveobuhvatan teorijski i metodološki okvir, s međunarodnim priznanjem i praksom te preporukom Europske komisije. ZEF donosi konzultantsku uslugu prema društveno-poduzetničkom modelu, osposobljavajući ZEF mrežu konzultanata koja danas broji dvadesetak stručnjaka za izradu ECG nefinancijskog izvještaja. “Ukratko će se objasniti proces izrade izvještaja, koji osim kvantificiranja utjecaja donosi i preporuke za daljnje poboljšanje poslovanja i upravljanje rizicima”, dodaju.

Zadruga za etično financiranje zajedno s partnerskom organizacijom Zelenom mrežom aktivističkih grupa od listopada 2020. godine provodi projekt “eECONOMIJA”. Ciljevi su doprinos rastu zapošljavanja, razvoj postojećih društvenih poduzeća i društvenih poduzetnika u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti i konkurentnosti s posebnim naglaskom na poticanje zapošljavanja.

“Projekt eECONOMIJA podrazumijeva i provođenje kampanje promidžbe i informiranja javnosti o važnosti mjerenja društvenog utjecaja te edukacije potrošača o načinu prepoznavanja društvenih poduzetnika, a upravo je nefinancijsko izvještavanje kroz mjerenje društvenog utjecaja najjednostavniji način za transparetno informiranje potrošača o društvenom poslovanju, osobito kada se radi o međunarodno prepoznatoj metodologiji koju implementiraju nezavisni stručnjaci.”

Za praćenje događaja, pripremljena pitanja i sve dodatne informacije možete kontaktirati organizatore. Predavanje je ograničeno na 40 posjetitelja. Za sudjelovanje na predavanju nije potrebna COVID potvrda.